Kladno: Konec dalších ubytoven, město schválilo úplnou stavební uzávěru

22.10.2019 20:21

Od pátku 18. října platí na Kladně nová stavební uzávěra na veškeré ubytovací zařízení. Vedení města chce tímto opatřením definitivně zamezit vzniku jakýchkoli dalších ubytoven. Zároveň zvýšilo tlak na všechny státní organizace, aby více kontrolovaly ubytovací podmínky v těch stávajících.

Kladno: Konec dalších ubytoven, město schválilo úplnou stavební uzávěru
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

I po nedávném uzavření ubytovny v Americké ulici jich na Kladně zůstává dalších dvacet čtyři. „Ti lidé tam žijí v naprosto nedůstojných podmínkách. Stát to nezajímá a provozovatele těchto ubytoven prostřednictvím doplatků na bydlení ještě štědře dotuje. Úplná stavební uzávěra je v podstatě naše jediná šance, jak se dalším ubytovnám bránit. Z vlastních zkušeností navíc dobře víme, že jejich zvýšená koncentrace s sebou zároveň přináší zvýšenou koncentraci negativních sociálních jevů jako je například lichva nebo drobná kriminalita,“ vysvětluje důvody přijatého opatření primátor Kladna Dan Jiránek z ODS.

Schválená stavební uzávěra samozřejmě umožňuje i výjimky. Objeví-li se na Kladně seriózní investor se zájmem otevřít regulérní hotel, může mu takovou výjimku udělit přímo Rada města. „Do budoucna zvažujeme i změnu územního plánu tak, abychom získali páky i na ubytovny stávající. Poněkolikáté bohužel opakuji, že jako primátoři a starostové musíme řešit to, co by už dávno měla řešit ministerstva práce a sociálních věcí, vnitra a pro místní rozvoj, která k nějaké opravdu smysluplné aktivitě znovu vyzývám,“ dodává primátor Dan Jiránek.

„Je načase si přiznat, že stát při rozdělování sociálních dávek, doplatků na bydlení a obecně v oblasti sociálního bydlení fatálně selhává. My děláme vše, co je v našich silách, abychom obchod s chudobou na Kladně eliminovali. Veškeré sociální dávky jsou udělovány bez ohledu na názor kohokoliv z města státem, který o situaci nemá přehled. Občané města Kladna jsou pak jen diváky, kteří nemají právo uplatnit svůj názor či zkušenosti,“ dodává radní kladenského primátora Lukáš Hanes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…