Kladno: Nechceme krajské tankodromy

01.04.2018 13:46

K radikálnímu upozornění na stav krajských komunikací přistoupilo město Kladno. Silnice v nejhorším stavu označilo nepřehlédnutelnými značkami. Ty upozorňují řidiče, že právě jedou po vozovce ve správě Středočeského kraje.

Kladno: Nechceme krajské tankodromy
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

“Na špatný stav krajských komunikací upozorňujeme roky, aniž by se ale cokoliv zásadního stalo. Navíc je těžké vysvětit Kladeňákům, že za tuto situaci není odpovědné město. Proto pokračujeme ve vysvětlování, které jsme zahájili už loni na podzim, a rozhodli jsme se k výraznému označení nejhorších ulic,” říká kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Mezi vůbec nejhorší patří například ulice Generála Klapálka nebo Milady Horákové, která je navíc jednou z nejdelších na Kladně. Projekt na její rekonstrukci kraj dokončil už před bezmála třemi lety, od té doby se nic nestalo. Město dokonce ze svých prostředků zaplatilo dopracování původního projektu, ve kterém chybělo kvalitní řešení dvou klíčových křižovatek, stejně jako komfort pro cyklisty a další detaily včetně správně umístěných autobusových zastávek. “Od té doby kraj čeká na dotaci, neboť nechce rekonstrukci financovat z vlastních prostředků. Pikantností je, že dotaci podal špatně, musel ji tedy aktuálně stáhnout a znovu ji podá až po jejím dopracování,” říká kladenský primátor, podle kterého tato poslední komplikace jen ukazuje na vztah kraje k jeho komunikacím na území města.

Město Kladno má s krajem uzavřenou smlouvu o společném postupu při realizaci rekonstrukcí těchto komunikací, tedy je v případě krajských komunikací připraveno okamžitě zahájit opravy přilehlých chodníků a veřejného osvětlení. Kdy však kraj zahájí své investice není jasné. “Svědčí to o dlouhodobém nezájmu krajských zastupitelů s vazbou na Kladno. Nikdy se svého město nezastali a investice do silnic neprosadili. Měli by se více soustředit na skutečnou práci než na zbytečné politikaření,” uzavírá Milan Volf.

Seznam komunikací v majetku kraje nebo státu na území Kladna:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…