Kladno: Opravy výtluků na vozovkách pokračují i v zimě

11.01.2021 13:42

Mírnější konec podzimu a začátek zimy umožnil pokračovat v opravách lokálních výtluků na kladenských komunikacích. Až do každoročního prosincového uzavření obaloven se mohly výtluky plnit plnohodnotnou teplou asfaltovou směsí. Od začátku nového roku až do znovuotevření obaloven musí město k opravám používat studenou asfaltovou směs.

Kladno: Opravy výtluků na vozovkách pokračují i v zimě
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

„Teplým asfaltem lze výmoly opravovat do teploty pěti stupňů nad nulou. Díky příznivému počasí a otevřeným obalovnám jsme mohli ještě na konci loňského roku opravit tímto způsobem výtluky na komunikacích například v ulicích Mostecká, Francouzská, Vrchlického, Antonína Suchého či Milady Horákové v kratším úseku za vlakovým nádražím, který spravuje město,“ upřesnil Martin Pazdera z Odboru dopravy a služeb kladenského magistrátu.

V prosinci město zároveň nechalo provést tzv. zásypy v ulicích Zahradní, Stanislava Oplta – u fotbalového hřiště, Lesík, Na stráni nebo Dvorská u hřbitova v lokalitě Vrapice. Na zásypy na nezpevněných komunikacích se používá frézovaná asfaltová drť, kterou se výmol vyplní a zhutní. Opravy výtluků si v roce 2020 vyžádaly investici přes 12 milionů korun.

Ani od ledna, kdy jsou již obalovny uzavřené, město na opravy výtluků nerezignovalo. Používá tzv. zimní variantu – studenou asfaltovou směs. „Je to dočasné řešení pro udržení komfortu řidičů do doby, než otevřou obalovny. Výtluk se vymete, vyhřeje hořákem, zaplní studeným asfaltem a upěchuje vibrační deskou. Tyto opravy jsou spíše provizorní a pomáhají nám přečkat do jara,“ vysvětluje Martin Pazdera, který opravy studenou asfaltovou směsí právě připravuje.

V případě, že mrazivé teploty ustoupí, může město provést také opravy vypadlých chodníkových dlaždic a kostek a opravy propadlých dešťových kanálů. Aktuálně jsou nahlášené například v ulicích Ostravská a Vodárenská na parkovišti u podjezdu nebo na parkovišti u finančního úřadu. Začátek prací závisí na počasí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…