Kladno: Rada odsouhlasila návrh rozpočtu pro rok 2023

05.03.2023 13:53 | Tisková zpráva

Rada města Kladna odsouhlasila návrh rozpočtu pro rok 2023 a 20. března ho předloží ke schválení zastupitelům. Návrh rozpočtu počítá s příjmy a výdaji ve výši 2,54 miliardy korun. Do jeho schválení zastupitelstvem je město Kladno v takzvaném rozpočtovém provizoriu, které vedení města umožnilo přesnější a efektivnější určení jednotlivých kapitol.

Kladno: Rada odsouhlasila návrh rozpočtu pro rok 2023
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

„S kolegy jsme nad složením rozpočtu strávili hodně času a jedná se o tu nejsložitější skladbu, kterou jsme kdy dávali dohromady, a to kvůli neskutečným cenám energií a plynu. Přesto dopad energetické krize na Kladně zatím zvládáme a děláme vše, co je možné, aby to občané na službách poskytovaných městem co nejméně pocítili. Jakmile bude rozpočet města schválen i zastupitelstvem, představíme podrobněji jednotlivé investice,“ uvedl primátor Statutárního města Kladna Milan Volf (Volba pro Kladno).

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31668 lidí

Návrh rozpočtu počítá například s druhou etapou rekonstrukce pěší zóny za 100 milionů korun, v souvislosti se zahájením výstavby obchodního domu Globus v Kročehlavech také s rekonstrukcí navazující dopravní infrastruktury včetně rozšíření kruhového objezdu Americká – Unhošťská.

„Pro výstavbu obchodního centra zde bude třemi etapami od dubna do konce letních prázdnin znatelně upraven provoz a prosím proto řidiče o trpělivost a opatrnější jízdu. Vzhledem k nutným dopravním uzavírkám využijeme tento čas a prostor pro úpravu Americké ulice v podobném rázu, jako jsme vloni upravili ulici Jaroslava Kociána. Cesta k benzince OMV a STOP SHOP Kladno bude po dobu rekonstrukce Americké ulice průjezdná,“ upřesnil Milan Volf.

Obrovským projektem probíhajícím v našem městě je samozřejmě start modernizace trati Praha – Kladno, kterou realizuje Správa železnic a město s ní koordinuje postup a související zásahy do infrastruktury.

„Jedná se o tak velký projekt, že se budeme muset opět poprat s různými uzavírkami a vlakovými výlukami,“ upozornil primátor. Veškeré informace o probíhajících pracích souvisejících s modernizací trati a další podrobnosti budou veřejnosti k dispozici na novém informačním webu už v první polovině března a také na stránkách města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Festival Zlín žije odstartuje prázdniny, bude mít přes 500 účinkujících

13:37 Zlín: Festival Zlín žije odstartuje prázdniny, bude mít přes 500 účinkujících

Krajské město ožije ve dnech 28. - 30. června třetím ročníkem pouličního zážitkového festivalu Zlín …