Kladno: Radnice vychází vstříc obyvatelům

02.09.2020 17:51

Vedení města Kladna nabízí majitelům domů, společenství vlastníků nebo družstvům pronájem pozemků na úpravu vchodů za jednu korunu. Vychází tak vstříc těm, kteří plánují upravit přístupy do domů pro maminky s kočárky, seniory a hendikepované.

Kladno: Radnice vychází vstříc obyvatelům
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

„Uvědomujeme si, že drtivá většina bytových domů v Kladně byla stavěna v době, kdy se bezbariérové vchody neřešily. Město tak vychází vstříc těm, kteří mají zájem upravit přístupy do jednotlivých domů na své náklady, a proto pozemky před budovami nabízíme k pronájmu za symbolickou jednu korunu. V srpnu jsme již uzavřeli první pronájem pozemku o výměře 17,4 m2 Společenství vlastníků jednotek v ulici Benešovská v Kročehlavech. Věřím, že je to další krok, který přispěje ke zkvalitnění života na kladenských sídlištích,“ říká primátor Kladna Dan Jiránek.

Kladno je největší středočeské město s téměř sedmdesáti tisíci obyvatel. Sídliště tvoří velmi velkou část města a například na kročehlavském sídlišti žije třicet tisíc obyvatel. S ohledem na skladbu obyvatel, kdy stoupá počet seniorů ve městě, vedení města chce zjednodušit přístupy do jednotlivých domů nejen seniorům, ale také maminkám s kočárky a hendikepovaným spoluobčanům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …