Kladno: SAMK nabízejí k zapůjčení speciální handbike pro děti s hendikepem

15.03.2022 20:27 | Tisková zpráva

Sportovní areály města Kladna ve spolupráci s organizací Černí koně od rozšířily nabídku služeb o možnost bezplatného zapůjčení handbiku pro děti a mládež s tělesným handicapem. Speciální kolo s madly namísto šlapek je ustájeno u vstupní brány na Sletišti, kde si jej zájemci mohou vyzvednout a zase odevzdat.

Kladno: SAMK nabízejí k zapůjčení speciální handbike pro děti s hendikepem
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Cyklistická sezona se blíží a Sportovní areály města Kladna si na ni přichystaly novinku v podobě speciálního handbiku věnovaného neziskovou organizací Černí koně. Kolo, které je k zapůjčení u správce Městského stadionu Sletiště, je konstruováno na výšku 150 centimetrů a maximální váhu jezdce 70 kilogramů. SAMK nabízejí jeho každodenní bezplatnou půjčku v době od 6 do 21 hodin. Handbike je krom výpůjčky „na místě“ možné též předem rezervovat, ne však na déle než jeden celý den.

Správce zájemcům kolo vydá po předložení průkazu totožnosti a průkazu ZTP. Zapůjčení kola zájemce stvrzuje podpisem provozního řádu, který mimo jiné stanovuje dětem mladším osmnácti let povinnost nosit ochrannou přilbu.

„Za speciální kolo vděčíme organizaci Černí koně, s níž jsme byli v kontaktu už před koronavirovou pandemií. Komplikovaná situace ale předání handbiku a jeho uvedení do provozu oddálila. Jsem moc rád, že už máme kolo k dispozici a těším se, že od nové cyklistické sezony bude sloužit potřebným. Rád bych organizaci Černí koně poděkoval za vstřícný přístup. Jsem hrdý na to, že Sportovní areály města Kladna budou šířit její myšlenku a dají dětem s hendikepem šanci naplnit základní lidskou potřebu, tedy pohyb,“ říká ředitel SAMK František Bureš.

Anketa

Prožije Evropa letní prázdniny už v míru?

32%
61%
hlasovalo: 41724 lidí

Komunikace s organizací Černí koně začala už před koronavirovou pandemií. Komplikovaná situace ale předání handbiku oproti původním předpokladům o několik měsíců oddálila. Jsem moc rád, že už máme kolo k dispozici a těším se, že bude sloužit potřebným. Rád bych organizaci Černí koně poděkoval za vstřícný přístup. Jsem hrdý na to, že Sportovní areály města Kladna budou šířit její myšlenku a dají handicapovaným dětem o šanci navíc naplnit základní lidskou potřebu, tedy pohyb,“ říká ředitel SAMK František Bureš.

Plánované výpůjčky handbiku je možné předem rezervovat na e-mailu rezervace@samk.cz. Předání kola zajišťuje správce u vstupní brány Městského stadionu Sletiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…