Kladno: Slunné dny lákají k aktivnímu odpočinku. Co všechno můžete vyzkoušet na Sletišti?

07.04.2024 16:31 | Tisková zpráva

Městský stadion Sletiště je výkladní skříní sportovního života na Kladně. Skýtá skvělé podmínky pro organizované i individuální sportovní aktivity, ale i pro volnočasovou zábavu. Objevte všechna jeho volně přístupná zákoutí. Jistě si nějaké oblíbíte.

Kladno: Slunné dny lákají k aktivnímu odpočinku. Co všechno můžete vyzkoušet na Sletišti?
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Stoupající teploty a první dny zalité blahodárným jarním sluncem vybízejí přinejmenším k vycházce, ne-li přímo ke sportování na čerstvém vzduchu. Středobodem volnočasové zábavy pod širým nebem je na Kladně Městský stadion Sletiště, který nabízí široké sportovní a rekreační vyžití v příjemném prostředí poblíž přírody. Oblíbený areál, který každoročně láká návštěvníky z celého okresu, se kontinuálně rozvíjí a město Kladno rok co rok investuje do rozvoje jeho dílčích částí, které utvářejí unikátní celek, jaký těžko hledá srovnání. Většina zdejších sportovišť je navíc volně přístupná, a nabízí tak spontánní možnost aktivního vyžití všem generacím. Zdejší dětské hřiště láká nápaditými prolézačkami, houpačkou či udržovaným pískovištěm. Teprve třetí sezónu odslouží naučný  lesopark, který vznik v sousedství lanového centra po vykácení napadených stromů. Do té doby nevyužitý prostor byl následně rekultivován, osazen trávníkem a doplněn cestičkami spojujícími osm zábavně-naučných prvků z přírodních materiálů.
sletiště dron upoutávka

Přírodní zákoutí kolem dokola lemuje dráha na in-line bruslení, která slouží rekreantům, ale příležitostně i závodníkům. Opodál se nachází veřejný fit park s desítkou nerezem zářících strojů, které slouží k procvičení různých částí těla. Ocení ho zejména senioři, pro něž představuje nenáročnou, ale účinnou formu tréninku. O něco větší fyzickou vybavenost vyžaduje sousední workoutové hřiště, které taktéž nedávno prošlo rekonstrukcí, při níž bylo rozšířeno. Nabízí celou řadu cvičebních prvků – například bradla, hrazdu, žebřiny či lavici. Zaměřeno je na posilování s vahou vlastního těla, rozvoj síly a vytrvalosti.

Pro ty, kdo hledají méně namáhavou, avšak neméně zábavnou činnost, jsou ideálním místem sousední dráhy na pétanque – taktéž přístupné bez předchozí rezervace. Volně dostupné jsou i atypické stoly na teqball. Vzhledem připomínají stoly ping-pongové, avšak prohnutím jsou uzpůsobeny zejména k „malému nohejbalu“. Je ale možné využít je i pro řadu jiných míčových aktivit. Nacházejí se za tribunou stadionu teprve dva roky, takže o nich mnozí možná ještě nevědí.
teqball upoutávka

Písní nedávné minulosti je také Zeď slávy kladenského sportu. Stačí vyjít podél atletické haly brankou na asfaltku spojující sportoviště s Lapákem a jako na dlani máte všechny významné informace o sportu na Kladně a jeho historii.

Sletiště své brány návštěvníkům otevírá denně od 6 do 22 hodin. Představuje dokonalé místo pro aktivní odpočinek a zábavu pro celou rodinu. Stačí si jen vybrat aktivitu, která vám nejvíce vyhovuje. Více informací o areálu a všech zdejších sportovištích najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …