Kladno: Ubytovna v Americké zřejmě končí

30.08.2019 18:46

Jedna z největších kladenských ubytoven v Americké ulici v Kročehlavech pravděpodobně na konci září ukončí svůj provoz. Vedení města obdrželo informaci, že majitel nemovitosti dal provozovateli ubytovny výpověď. Ten v této souvislosti již činí přípravné kroky.

Kladno: Ubytovna v Americké zřejmě končí
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Nájemníkům provozovatel záměr uzavření ubytovny již oznámil, a tím jim byla stanovena lhůta pro nalezení nového bydlení. „Poradit se mohou i s úředníky sociálního odboru kladenského magistrátu, kteří přímo na místě zahájili terénní šetření. Dopředu ale musíme říci, že město Kladno žádnými volnými náhradními ubytovacími kapacitami nedisponuje,“ oznámil primátor Statutárního města Kladna Dan Jiránek.

Zároveň zdůraznil, že současná koalice bere problematiku ubytoven velmi vážně a dělá vše pro to, aby žádné další ubytovny na území města Kladna nevznikaly. „Připravujeme například na základě relevantních dat opatření, které zabrání zneužívání doplatků na bydlení na území města,“ konstatoval primátor Jiránek.

„Je načase si přiznat, že stát při rozdělování sociálních dávek, doplatků na bydlení a obecně v oblasti sociálního bydlení fatálně selhává. My děláme vše, co je v našich silách, abychom obchod s chudobou na Kladně eliminovali. Bohužel, taháme za kratší konec provazu. Veškeré sociální dávky jsou udělovány bez ohledu na názor kohokoliv z města státem, který o situaci nemá přehled. Občané města Kladna jsou pak jen diváky, kteří nemají právo uplatnit svůj názor či zkušenosti,“ dodává radní kladenského primátora Lukáš Hanes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.