Kladno: V létě bude na silnicích rušno

26.06.2020 20:06

O letních prázdninách, někde i s přesahem do září, nás čekají dopravní omezení. Využijeme klidného provozu na silnicích a budeme pokračovat v opravách chodníků a komunikací.

Kladno: V létě bude na silnicích rušno
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

V červenci se začne pracovat na tolik žádaném zvětšení parkoviště u kulturního domu. Úpravy si vyžádají investici ve výši zhruba osm milionů korun. Práce by měly trvat tři měsíce, tedy do konce září, a parkovací kapacita se v místě zvedne o desítky stání.

Do konce července by měla být hotova úprava ulice M. Horákové a křižovatky na Kovárně, včetně souvisejících úprav pozemků za cca šest milionů korun. Na podzim projde rekonstrukcí podjezd ve Vodárenské ulici, za kterou město vydá z rozpočtu okolo šest milionů korun. V plánu je také oprava páteřní komunikace v bývalém areálu Vojtěšské huti – Na Valmetce – s odhadovanými náklady cca osm milionů korun.

Od 1. července bude uzavřena nejpozději do konce srpna ulice Smečenská z důvodu opravy, což je investice Středočeského kraje, a zároveň výstavby připojení areálu prodejny Lidl. Objížďka bude vedena po ulici Rakovnická přes nádraží Kamenné Žehrovice. Zrušena bude zastávka „Kladno, Smečenská“ bez náhrady.

Během prázdnin město také opraví povrch na křižovatce ulic I. Olbrachta a L. Janáčka. Zároveň se uskuteční investice plynárenského podniku v rámci obnovy plynovodu v ulicích I. Olbrachta a Petra Bezruče. V době těchto prací dojde k uzavírce zmíněné křižovatky i k částečnému omezení dopravy ve zmíněných ulicích.

Od 7. července do poloviny srpna bude provedena oprava křižovatky M. Horákové, J. Kociána a Vodárenská po polovinách vozovky. Oprava bude provedena v rámci rekonstrukce silnice II/118, financované Středočeským krajem. Město se připojí opravou chodníků.

V polovině prázdnin skončí práce na rekonstrukci ulice Obránců míru s náklady zhruba 15 milionů a na konci prázdnin bude hotova i Svojsíkova ulice (rozpočet 18 mil.). Až do konce září se bude stále pracovat na revitalizaci části Štechovy ulice v úseku od Billy po ul. Vančurovu (rozpočet 25 mil.).

Oprava opěrné zdi v ul. Kolmistrova bude hotová koncem července.

V létě se také ve větší míře uskuteční obnova vodorovného značení po městě.

Dopravní uzavírky můžete sledovat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…