Kladno spustilo systém sdílených elektrokol

08.06.2018 20:30

Freebike Kladno je pro všechny Kladeňáky i návštěvníky města. Slouží pro cestu do práce, do školy nebo pro volné chvíle. Nabízí kola v klasickém režimu nebo s možností “přišlapávání” díky elektrickému pohonu. Nestaráte se o kolo, jeho servis včetně nabíjení baterií zajistí servisní technici.

Kladno spustilo systém sdílených elektrokol
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Freebike Kladno je jednoduché využít - stačí si vybrat tarif pro jednotlivoou jízdu nebo sezónní předplatné, zaregistrovat se buď zde na webu, nebo přes mobilní aplikaci Freebike (ke stažení zdarma). Platba za Freebike Kladno je snadná - zaplatíte online přes platební bránu nebo hotově na kontaktním místě na recepci Sporthotelu Sletiště. Ihned po platbě získáte přístupové údaje (číslo karty a PIN). Těmito údaji se přihlásíte na jedné ze dvou stanic na Kladně (areál Sletiště - přímo u vstupu do areálu nebo na Švermově - v Havlíčkově ulici) nebo přímo v aplikaci Freebike a můžete si vypůjčit kolo. Freebike Kladno vám dává svobodu - zvolte si, jestli si kolo půjčíte jako e-bike (při jízdě vám bude pomáhat elektromotor), nebo jako freebike bez elektromotoru, a vydejte se na cestu.

Freebike Kladno si půjčíte i bez mobilu - stačí si na jednom z pevných terminálů spárovat uživatelské konto s kompatibilní kartou (karta na autobus, bezkontaktní platební karta apod.) a tu následně přiložit ke kolu a vyrazit. Vrácení je ještě jednodušší - stačí opakovaně zmáčknou brzdu.

Freebike zaparkujete po celém městě - vrátit kolo můžete do dvou pevných stanic (Sletiště, Havlíčkovo náměstí - Švermov) nebo do virtuálních stanic vyznačených přímo na daném místě a na mapě v aplikaci nebo i zde na webu na odkazu "mapa stanic"), a nebo na kterémkoli místě mimo červenou zónu (spojeno s platbou za parkování mimo vyhrazená místa). Chybí vám místo na parkování - dejte nám vědět prostřednictvím kontaktních údajů na webu či v aplikaci. Freebike Kladno můžete využít maximálně 2 hodiny v kuse.

U sezónního tarifu je vždy prvních 20 minut z každé výpůjčky zdarma. V rámci ceny tarifu můžete mít těchto "krátkých" výpůjček zdarma v průběhu roku neomezené množství, tedy i více za den.

Freebike Kladno umožňuje zapůjčení až tří kol současně v rámci jednoho sezónního předplatného. Pokud chcete jezdit současně se svou rodinou či přáteli, umožní vám to sezónní předplatné - na jeden účet můžete současně využít až 3 kola, prvních 20 minut jízdy mají všichni zdarma.

Výpůjčly, které jsou delší než 20 min. jsou zpoplatněny dle tarifu - viz. detail daného tarifu, cena je obvykle 10 Kč za každých 20 min. nad rámec intervalu zdarma. Tzn. pokud kolo budete mít v kuse například 1 hodinu, budete doplácet 20 Kč, které se Vám strhnou z přednabitého kreditu. Pokud za celý rok nebudete mít žádnou z Vašich výpůjček delší než 20 min. a máte sezónní předplatné, nedoplatíte nic (bez ohledu na počet výpůjček).

Více informací ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…