Klimkovice: Skauti a další dobrovolníci dnes budou upravovat areál koupaliště

06.08.2020 10:31

Dnes od 16 hodin se v Klimkovicích uskuteční netradiční brigáda dobrovolníků na úpravách přírodního koupaliště. Místní občané v čele se skauty budou vyprošťovat torza betonových laviček z nekontrolovaně rozrostlých tújí. Lavičky pod jejich větvemi zmizely už asi před dvaceti lety. Funkční lavičky následně dobrovolníci usadí na nová místa, opraví je a natřou.

Klimkovice: Skauti a další dobrovolníci dnes budou upravovat areál koupaliště
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

„Díky brigádě nejen přibudou nové lavičky a zase se o něco zkultivuje prostředí, ale navíc se místní lidé budou podílet na vytváření areálu koupaliště a získají k němu ještě hlubší osobní vztah,“ uvedla Alice Chlebovská, pracovnice Městského úřadu Klimkovice a klimkovického informačního centra.
Po letech, kdy koupaliště provozovali externí nájemci, se nyní správy Sportovně rekreačního areálu Klimkovice ujalo město, které je jeho majitelem. O bazénovou techniku a vše kolem kvality a cirkulace vody se nově stará technický zaměstnanec města. Poslední nájemce ukončil smlouvu na konci června letošního roku. V červenci se město snažilo za pomoci dobrovolníků areál zvelebit.
"Celkem 90 tisíc korun uvolněných z rozpočtu šlo do různých drobných oprav včetně nátěrů laviček, úprav dalšího mobiliáře a bufetu. Na desítky tisíc korun přišly opravy technologií bazénů. Jen oprava dna velkého bazénu, která zamezila únikům vody, stála 150 tisíc korun. Hodně nám pomohlo, že klimkovičtí občané mají ke svému koupališti osobní vztah. Díky tomu se úprav areálu ujali dobrovolníci, sousedi, jejich kamarádi, různí nadšenci, a hlavně parta klimkovických skautů, kteří se osvědčili jako hlavní pracovní síla," řekl starosta Klimkovic Jaroslav Varga.

„Na naše skauty je spolehnutí, odvedli už spoustu manuální práce, u které si navíc zahráli volejbal na hřišti, které si sami upravili,“ doplnila Alice Chlebovská.

Velou devízou klimkovického přírodního koupaliště je voda přímo z pramene zvaného Krč, který se nachází nedaleko areálu. Přítok vody z Krče opravili starousedlíci Dušan Petr, Jiří Krejčí a Edler Petr. V současnosti už jsou bazény plné vody v objemu 1000 m3, všechna nezbytná bazénová technika funguje. Bufet obsluhují klimkovičtí skauti ve spolupráci s místními zahrádkáři. Skauti také zajišťují službu dohledu nad každodenním provozem areálu. Koupaliště bude při příznivém počasí otevřené až do konce září denně od 9 do 19 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…