Klimkovice otevřou svou zahradu

07.06.2018 10:46

K celostátnímu Víkendu otevřených zahrad se letos připojí i město Klimkovice, ač jeho zahrada je veřejnosti přístupná po celý rok. „Chceme tak na náš cenný Park Petra Bezruče upozornit naše občany i návštěvníky města,“ vysvětlila Alice Chlebovská z Městského úřadu Klimkovice.

Klimkovice otevřou svou zahradu
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

V neděli 10. června se v parku pod zámkem uskuteční dvě komentované prohlídky, a to v 15 hodin a v 16.30. Mezitím budou hrát a zpívat Akoband Klimkovice a Ženský pěvecký sbor Ostrava. V 17.15 začne koncert Tomáše Kočka & Orchestru.

Komentované prohlídky parku, který je centrem mnoha klimkovických kulturních akcí a společenských setkání, povede pracovnice Národního památkového ústavu Alena Halamíčková.

„Klimkovický park, který vhodně navazuje na historické jádro města, je moc pěkný. Založen byl jako sbírkový, takže je v něm na poměrně malém prostoru mnoho druhů různých dřevin. Zvlášť bych upozornila na krásnou solitérní jedli a na skupinu buků červenolistých i mohutnou lípu. V tomto období určitě upoutají pozornost i kvetoucí keře,“ uvedla Alena Halamíčková.

Loďky i občerstvení

Dříve užitková zámecká zahrada se osazovala stromy až po II. světové válce. Organizátoři akce proto očekávají, že se prohlídek zúčastní také mnozí pamětníci tehdejší výsadby, kteří znají i osudy jednotlivých stromů. V parku ale rostou i starší stromy, zejména v alejích podél rybníků. Vodní plochy jsou dalším zajímavým krajinným prvkem klimkovického parku, který je typický svým dynamickým terénem.

Nedělní odpoledne si mohou návštěvníci akce zpestřit také loďkováním na rybníku a určitě neodolají bohaté nabídce rozmanitého občerstvení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…