Kolín: Rekonstrukce sendražické hasičské zbrojnice

02.01.2021 6:34

Ulice Hlavní, č. p. 32 – pro mnohé obyvatele Kolína nicneříkající adresa. Na této adrese se nachází zbrojnice, kterou využívá Sbor dobrovolných hasičů Sendražice od svého vzniku. Tato dvoupodlažní stavba byla vybudována v letech 1941-43.

Kolín: Rekonstrukce sendražické hasičské zbrojnice
Foto: wikipedia.org
Popisek: Kolín

V letošním roce prošel objekt zásadní proměnou, které si všimne každý, kdo projde kolem. Proměnily se venkovní i vnitřní prostory objektu. Bylo provedeno kompletní zateplení celé budovy společně s výměnou původních nevyhovujících oken. Nové jsou i vchodové dveře a nová vrata do obou garáží. Dalším důležitým krokem bylo odizolování objektu proti vodě injektáží a odvedení dešťové vody mimo budovu.  Úpravy a rekonstrukce se dotkly také vnitřních prostor. V přízemí se díky rekonstrukci podlah zvýšila jejich únosnost a byly zde vybudovány záchytné jímky pro úkapy provozních kapalin z vozidel. Byla provedena i oprava vnitřních omítek a podlah v patře i na chodbách a celková výmalba vnitřních prostor. Celkové náklady této rekonstrukce činily necelých 3,5 mil. Kč (včetně DPH), z čehož cca 930 tis. Kč bylo financováno ze zdrojů Evropského fondu regionálního rozvoje prostřednictvím operačního programu Životní prostředí.

Budova byla zkolaudována a den před Štědrým dnem, 23. 12. 2020, byla předána hasičům do užívání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…