Kolín: Řešíme Komenského park

17.03.2017 21:25

Jedním z významných veřejných prostor města Kolína je jistě Komenského park.Jeho současná podoba je však z dlouhodobého hlediska nevyhovující. Komenského park již nenabízí vhodnou a možnou paletu aktivit, kterou by měl obyvatelům města jako nepřehlédnutelná plocha městské zeleně nabízet. Park je nepřehledný. Vstupy do parku nemají charakter a adekvátní ztvárnění. Vztah k významným budovám v okolí, např. divadlu, je žalostný. K delšímu pobytu park příliš neláká. Komenského park se stal spíše místem průchozím.

Kolín: Řešíme Komenského park
Foto: wikipedia.org
Popisek: Kolín

Rádi bychom tento nevyhovující stav změnili!

Přáli bychom si, aby se park stal oázou, která bude lákat k aktivnímu pobytu a vybízet k odpočinku. Chtěli bychom, aby se stal chloubou Kolína, příkladem pro jiná města a místem za kterým se do Kolína jezdí.
Věříme, že pro vyhledání vhodného architektonického návrhu je nejvhodnější formou architektonická soutěž. Jedině tak se nezávisle a svobodně mezi sebou utkají různé názory, myšlenky a vize. Jedním ze zásadních předpokladů úspěšné architektonické soutěže je kvalitně zpracované a promyšlené zadání. Zadání by mělo definovat požadavky města a zohlednit myšlenky a náměty místních obyvatel.

Váš názor nás zajímá!

Proto pro Vás připravujeme několik akcí, kterými bychom Vás, obyvatele města Kolína, chtěli zapojit do procesu soutěže a tvorby jejího zadání.

První akcí bude „Anketa / Dotazník podnětů obyvatel města“, který nám pomůže zjistit Vaše názory, náměty a podněty k jednotlivým tématům jako jsou: Vaše osobní vzpomínky spojené s parkem, Vaše názory na potíže parku, hodnoty parku a potenciál parku.

Zajímá nás přímý dialog s Vámi, a proto zveme všechny zájemce, kterým není budoucnost parku cizí, na „Průběžné setkání architekta a představitelů města s občany v parku Komenského“, které se bude konat ve středu 5.4. od 16 do 18–19 hodin ve střední části parku Komenského. Budeme velmi rádi, když přijdete a anketu vyplníte spolu s námi! Všichni jste vítáni!

Pokud se nemůžete zúčastnit, nevadí. Anketu/Dotazník můžete vyplnit prostřednictví elektronické verze na http://1url.cz/Pta6c, nebo odpovědi zaslat na e-mail: david.mateasko@mukolin.cz a nebo je možné odpovědi poslat poštou na adresu Městský úřad Kolín, Karlovo náměstí 78, 280 12 Kolín I či donést na podatelnu MěÚ Kolín. Otázky Ankety naleznete v příloze této zprávy.
Odpovědi na otázky můžete zasílat do 13. dubna 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…