Kolínská radnice je přívětivým úřadem

18.06.2016 16:33

Městský úřad Kolín získal 2. místo v rámci Středočeského kraje v prvním ročníku soutěže Přívětivý úřad. Do klání se zapojilo 190 obcí včetně jednotlivých městských částí Prahy. Úřady obcí s rozšířenou působností byly hodnoceny na základě dotazníkového šetření dle kritérií – přístupnost úřadu pro občany, transparentnost úřadu a komunikace s úřadem.

Kolínská radnice je přívětivým úřadem
Foto: wikipedia.org
Popisek: Kolín

Ocenění, jehož cílem je mapovat a hodnotit kvalitu a přívětivost služeb nabízených městskými úřady obcí s rozšířenou působností převzala tajemnice úřadu PhDr. Dagmar Soukupová 7. června 2016 ve vzdělávacím středisku Institutu pro veřejnou správu Praha v Benešově. Zástupcům úřadů jej předala Mgr. Jana  Vildumetzová, náměstkyně  ministra vnitra pro řízení sekce veřejné správy.

Podle starosty Víta Rakušana by toto ocenění  nemělo zapadnout a mělo by zaměstnance i občany obzvlášť těšit. "Před pár lety měla kolínská radnice pověst nepříjemného a do sebe uzavřeného úřadu, teď se umísťujeme na předních příčkách v prestižní soutěži. Stále přístupný úřad, rozšířené úřední hodiny, na vybraných odborech kvalitní systém objednávání, komunikace skrze web, facebook i další moderní aplikace, ale i dostupnost jednotlivých úředníků a volených zástupců, zveřejňované smlouvy, online přenosy ze zastupitelstev – to vše bylo zohledněno v rámci hodnocení našeho úřadu. Moc za to všem děkuji, v první řadě paní tajemnici a kolegům ve vedení města, ale i každému jednotlivému zaměstnanci, který svým přístupem k lidem dělá úřadu tu nejlepší možnou reklamu," řekl kolínský starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…