Komise navrhla radním, jak zviditelnit Olomouc

02.03.2016 21:05

Ačkoliv má Olomouc díky zájmu médií a cestovních kanceláří u nás i v zahraničí poměrně zvučné jméno, další zviditelňování města je samozřejmě stále žádoucí.

Komise navrhla radním, jak zviditelnit Olomouc
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Na toto téma jednala komise pro vnější vztahy, jejíž předseda František Mezihorák včera seznámil městskou radu s návrhy, jak jméno města na mezinárodní úrovni ještě povznést.

„Kdykoliv při jednání s lidmi ze zahraničí zjistím, že ačkoliv jsou vzdělaní, o Olomouci nikdy neslyšeli, nazlobí mě to, ale současně si pak říkám, zda nemůžeme udělat něco proto, abychom jim příště už přišli na mysl,“ vysvětloval motivace k návrhu František Mezihorák. „Komise nám předkládá dva návrhy, jak dostat Olomouc více do povědomí. Jedním z nich je ucházet se o titul Evropské město sportu, druhým kandidovat na titul Evropské hlavní město kultury,“ popsal podstatu návrhů primátor Antonín Staněk. Zatímco kandidatura na Evropské hlavní město kultury je záležitostí velice dlouhodobou, protože vyžaduje léta příprav a nemalé náklady a navíc bude Česká republika na řadě s návrhem kandidáta znovu až v roce 2028, titul Evropské město sportu je v tuto chvíli dosažitelnějším cílem. Olomouc se v obou případech může inspirovat jinými tuzemskými městy, která takové tituly získala, ať už to byla Plzeň jako město kultury, či Ostrava, Most a Liberec jako města sportu.

„Pověřili jsme vedení odboru vnějších vztahů, aby postupovala podle doporučení komise. Současně zkusíme získat maximum informací z měst, která mají zkušenosti s náročností a výsledným přínosem těchto kroků,“ uvedl Antonín Staněk. Sám primátor se chystá hovořit na toto téma se svými kolegy při blížícím se setkání primátorů statutárních měst. Jak Antonín Staněk dodal, cíl stát se Evropským městem kultury by mohl být zařazen do připravovaného Strategického plánu města Olomouce. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …