Kopřivničané budou sbírat kola pro Afriku

18.04.2017 14:33

Máte doma staré, nepotřebné nebo třeba neúplné kolo, které se chystáte už dlouho vyhodit? Ve čtvrtek 20. dubna můžete těmito vysloužilými dopravními prostředky pomoci dětem v Africe.

Kopřivničané budou sbírat kola pro Afriku
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Sbírka jízdních kol a cyklopotřeb pro Afriku se v Kopřivnici uskuteční vůbec poprvé. „Zaujala nás hlavní myšlenka tohoto společensky odpovědného projektu, a to že lidé, kteří při úklidu najdou stará kola, je nemusí vyhodit, ale naopak jimi pomoci,“ uvedla za organizátory koordinátorka Zdravého města
a Místní Agendy 21 Barbora Mužíková.

Kola a cyklopotřeby se budou v Kopřivnici sbírat ve čtvrtek 20. dubna od 9 do 18 hodin u garáží v parku E. Beneše. Lidé mohou přivést jízdní prostředky téměř v jakémkoliv stavu. „Je domluveno, že všechna kola před odvozem do Afriky projdou servisní kontrolou, a ty co nebudou vyhovovat, rozeberou v servise na náhradní díly,“ sdělila Barbora Mužíková.

Kopřivnická radnice nepomáhá dětem v Africe poprvé. „Již v minulosti jsme jako úřad adoptovali chlapce a přispívali mu na jeho vzdělání. Protože nedávno úspěšně dostudoval, rozhodli jsme se tentokrát pro tuto formu pomoci,“ prozradila koordinátorka Zdravého města a Místní Agendy 21. 

Projekt kola pro Afriku, funguje na principech dárcovství, dobrovolnictví, spolupráce a vlastní iniciativy lidí v ČR. Od roku 2012 se snaží umožnit dětem v Africe cestu ke vzděláním, protože jim cesta do školy mnohdy trvá až dvě hodiny. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…