Kopřivnice: Festival „VÍM, PROČ VOLÍM“ nabídne diskuze i koncerty

01.04.2014 7:29

Za necelé dva měsíce se uskuteční volby do Evropského parlamentu. Aby lidé věděli proč volit, kdy a kde, kdo kandiduje a jaké to má celé význam, pořádá Česká rada dětí a mládeže festival Vím, proč volím On tour, který Kopřivnice přivítá v sobotu 5. dubna. Kopřivničané se mohou těšit na informačně-diskuzní odpoledne a hudební podvečer, v rámci něhož zahrají Electro Swing Gang a Voxel!

Kopřivnice: Festival „VÍM, PROČ VOLÍM“ nabídne diskuze i koncerty
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Festival navazuje na kampaň Vím, proč volím, která probíhala před předčasnými parlamentními volbami na podzim loňského roku. Kampaň je zcela apolitická a jejím cílem je informovat (především prvovoliče) o aktuálních volbách. Reaguje tak na velmi časté dotazy mladých lidí - proč volit a koho? „V podzimních volbách se nám podařilo oslovit více jak 250 000 mladých lidí jen tím, že jsme jim nabídli rozcestník a přehled všech kandidujících i jejich slibů. Na jaře tohoto roku se vydáváme na turné Vím, proč volím On tour, a budeme tak přímo ve čtrnácti městech zprostředkovávat nejen mladých lidem diskuse nad tématy co hýbou Evropu i Českem,“ uvedla Alena Hosnedlová z České rady dětí a mládeže.

V každém městě budou mít občané možnost přijít a seznámit se s tím, jak funguje Evropa a co nabízí mladým lidem, diskutovat s kandidáty do Evropského parlamentu, přispět svým názorem ve video koutku a poslechnout si doprovodná hudební vystoupení. V pořadí čtvrtá zastávka festivalu bude na prostranství před Kulturním domem Kopřivnice v sobotu 5. dubna. Program začne ve 14:30 workshopy a veřejnými diskuzemi. Chybět nebudou ani hry pro nejmenší či zábava pro teenagery. Po 17. hodině se rozezvučí samotné koncerty, na nichž vystoupí Electro Swing Gang a Voxel.

Informace o konání debat a další zajímavosti lze nalézt na webu kampaně  www.vimprocvolim.cz. Projekt je financován z prostředků Evropské komise v rámci programu Mládež v akci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…