Kopřivnice: Hotové i plánované projekty představí veřejnosti akce Kopr staví aneb Město je naše společné hřiště

10.09.2019 17:57

Prezentace a podrobné informace o dokončených projektech i projektech, jejichž spuštění je připraveno na letošní rok. To bude ve zkratce hlavní náplň čtvrteční akce Kopr staví anebo Město je naše společné hřiště.

Kopřivnice: Hotové i plánované projekty představí veřejnosti akce Kopr staví aneb Město je naše společné hřiště
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Prostor před kulturním domem projektovým dnem určeným pro širokou veřejnost ožije ve čtvrtek 12. září 2019 od 12 hodin. Připraveno toho bude mnoho. Lidé se mohou přijít podrobně seznámit s tím, co se v našem městě chystá, stejně jako s projekty, které byly nedávno dokončeny. „Ve zkratce půjde o prezentaci čtyř oblastí strategického plánování, představení toho, co se povedlo letos dokončit i toho, s čím teprve začínáme,“ uvedla za pořadatele Barbora Sopuchová z odboru rozvoje města, koordinátorka projektu Zdravé město.

Čtyři stany s jednotlivými projekty, ve kterých se budou moci lidé zeptat na vše, co je zajímá, doplní stan výhradně věnovaný připravovanému projektu Revitalizace centra města. „Návštěvníci ve čtvrtek uvidí nejen výstavní panely s podrobnými informacemi, ale budou si moc prohlédnout také maketu nového centra a vůbec poprvé si stávající centrum projít s architekty, kteří osvětlí, jak by to nové mělo ve skutečnosti vypadat,“ uvedla tisková mluvčí kopřivnické radnice Jana Hromočuková s tím, že centrum se bude s architekty dát projít co hodinu, v době od 12 do 18 hodin.

Akce Kopr staví aneb Město je naše společné hřiště vyvrcholí v 16 hodin diskuzí s vedením města o rozvoji a budoucnosti Kopřivnice. „V této část bude možná diskuze o problémech, příležitostech či věcech, které širokou veřejnost zajímají. Přítomni budou všichni čtyři zástupci města, tedy pan starosta Miroslav Kopečný, místostarostové Adam Hanus a Stanislav Šimíček i paní místostarostka Dagmar Rysová,“ doplnila informace Barbora Sopuchová a dodala: „O hodinu později, tedy v 17 hodin se vůbec poprvé veřejnosti představí projekty z participativního rozpočtu, ve kterém dobrovolní zájemci navrhovali úpravu a zlepšení života v Kopřivnici.“

Kopr staví aneb Město je naše společné hřiště nabídne také bohatý doprovodný program. K tomu nejzajímavějšímu bude patřit interaktivní vystoupení Smokemana, který ukáže, jak v domácnostech správně topit, čemu se vyhnout a který zabaví děti i dospělé. Chybět nebudou ani hudební vystoupení či ukázky umění tanečnic z Domu dětí a mládeže Kopřivnice.

Projektový den ve čtvrtek 12. září 2019 od 12 do 18 hodin pořádá město Kopřivnice. Akce je spolufinancována dotačními programy Moravskoslezského kraje – Podpora dobrovolných aktivit v oblasti udržitelného rozvoje a místní Agendy 21 a Podpora vzdělávání a poradenství v oblasti životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…