Kopřivnice: Městem opět projde průvod se svíčkami a lampiony

14.11.2021 19:09 | Tisková zpráva

Ve středu 17. listopadu oslavíme Den boje za svobodu a demokracii, jímž si připomeneme významné historické události let 1939 a 1989. Kopřivnice se po loňské pauze opět vrátí k oblíbenému formátu oslav, jehož součástí je i průvod se svíčkami a lampiony. Všichni jste srdečně zváni!

Kopřivnice: Městem opět projde průvod se svíčkami a lampiony
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

„Jsme rádi, že letošní oslavy můžeme uspořádat v tradičním duchu. Sejdeme se v 17 hodin u Základní školy dr. Milady Horákové, kde je umístěna pamětní deska obětem komunismu. Po krátkém ohlédnutí za historickými událostmi a položením věnců vyjde od školy průvod vedený bubeníky, který zamíří na Masarykovo náměstí.

U pomníku TGM bude zhruba od 17:30 probíhat koncert skvělých místních muzikantů Martina Galii a Lenky Szabó Hrůzové“ shrnula mluvčí města Lucie Macháčková s tím, že u školy budou pro zájemce opět připraveny svíčky do průvodu, u pomníku teplý čaj na zahřátí.

Jedna změna však letošní oslavy přeci jen čeká. Z důvodu revitalizace centra města povede trasa průvodu jinudy než obvykle. „Od školy se tentokrát vydáme opačným směrem k okružní křižovatce. Poté půjdeme po chodníku kolem technického muzea a prodejny Albert na ulici Kpt. Jaroše, po níž se dostaneme až k sadu E. Beneše. Tak obejdeme staveniště v centru a u sadu se napojíme se tradiční trasu vedoucí kolem polikliniky, Kachlovky, bývalé ZŠ Náměstí až k pomníku TGM,“ upřesnila mluvčí.

Zatímco loni musela být akce kvůli přísným protiepidemickým opatřením zrušena, letos je pořádání tradičního průvodu možné. Účastníci však musí dodržovat rozestupy, nebo mít nasazené respirátory. Dětem do 15 let stačí rouška a předškolní děti ochranu dýchacích cest nepotřebují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…