Kopřivnice: Město na dotace nedosáhlo, jedno ze sportovišť opraví ze svého rozpočtu

18.03.2017 13:53

Městu Kopřivnice se nepodařilo získat dotace, které měly zajistit rekonstrukci dvou sportovišť, letního stadionu a hřiště u Základní školy 17. listopadu. Zastupitelé se ve čtvrtek 16. března rozhodli rekonstrukci jednoho z projektů podpořit. Město tak hřiště u ZŠ 17. listopadu opraví z vlastních prostředků.

Kopřivnice: Město na dotace nedosáhlo, jedno ze sportovišť opraví ze svého rozpočtu
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

O dotaci na rekonstrukci hřiště ZŠ 17. listopadu, které je vůbec posledním nezrenovovaným sportovištěm při základní škole, žádalo město Ministerstvo pro místní rozvoj. Bohužel se žádostí již podruhé neuspělo. „Podporu pro zmíněné hřiště jsme bohužel nezískali a v seznamu náhradníků naše město figuruje až na třicátém místě, což nám dává jen velmi malou naději na to, že bychom peníze mohli získat,“ okomentoval výsledek snažení starosta města Miroslav Kopečný. Návrh na rozpočtové opatření, které by zajistilo rekonstrukci z vlastních prostředků tak putoval na stůl kopřivnickým zastupitelům. Ti mu nakonec dali zelenou.

Z rozpočtu města bude na opravu hřiště vyčleněno zhruba osm milionů korun. Peníze poslouží na modernizaci sportoviště tak, aby odpovídalo dnešním požadavkům. „Chceme, aby všechny školy měly opravená hřiště a aby v rámci tělesné výchovy i odpoledních kroužků či družiny byly tyto prostory využívány k rozvíjení pohybových dovedností a volnočasovému vyžití našich dětí,“ uvedla za odbor školství, kultury a sportu jeho vedoucí Michaela Rašková s tím, že během následujících týdnů by měl být vybrán zhotovitel stavby, aby město mohlo s rekonstrukcí co nejdříve začít.

Druhým projektem, který se svou žádostí neuspěl, byla rekonstrukce kopřivnického letního stadionu. Ačkoliv vyhlídky na opravu zastaralého sportoviště byly optimistické, těšily se podpoře členů olympijského výboru, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy je nakonec nepodpořilo. „V tuto chvíli se tak celý projekt odkládá, ale město s ním zkusí uspět v dalším kole, které by mělo být vyhlášeno nejspíš na podzim letošního roku,“ řekla Michaela Rašková s tím, že město do sportoviště v tuto chvíli vlastní prostředky investovat nebude.

V návaznosti na neúspěch žádosti o dotaci radnice opět jedná s plochodrážníky, kteří byly od začátku proti plánované rekonstrukci. Zástupci klubu ploché dráhy oslovili vedení města s žádostí o uspořádání několika závodů, o jejichž umožnění se v současné době jedná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.