Kopřivnice: Most opustili nezvaní obyvatelé

18.10.2015 16:54

Most na ulici Erbenova v Kopřivnici v závěru tohoto týdne doznal razantních změn. Prostory pod ním, které po předchozí výzvě opustili jeho dosavadní obyvatelé, nechala radnice vyklidit a vyčistit.

Kopřivnice: Most opustili nezvaní obyvatelé
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

O vyřešení problému, souvisejícího s využíváním prostor pod zmíněným mostem nejrůznějšími skupinami nezvaných lidí, se v Kopřivnici vedly dlouhé debaty. V letošním roce se město rozhodlo situaci razantně vyřešit. „Ve zmíněném místě se během posledních měsíců vystřídala skupina lidí, která jej obývala. Zatímco dříve se tam sdružovali hlavně lidé bez přístřeší, teď to byli především drogově závislí,“ okomentoval situaci kopřivnický místostarosta Stanislav Šimíček.

Most se nachází nejen v blízkosti centra města, ale hlavně velmi blízko mateřské školy I. Šustaly a dětského dopravního hřiště. Na radnici tak přicházely stížnosti lidí žijících v okolí i těch, kteří se svými dětmi hřiště pravidelně navštěvují. „Časté podněty obyvatel, společně s upozorněním Renarkonu o tom, že se sdružováním drogově závislých většinou souvisí zvýšená míra kriminality, daly městu podnět k tomu místo vyklidit a vyčistit,“ uvedl kopřivnický místostarosta.

Po domluvě s pracovníky Renarkonu, kteří radnici přislíbili pomoc pro někdejší obyvatele mostu, zveřejnilo město s týdenním předstihem upozornění o chystaném vyklízení a vyčištění. To se uskutečnilo ve čtvrtek 15. října za účasti technických služeb a kopřivnické městské policie. „Všem osobám byly pravidelně nabízeny sociální služby v podobě noclehárny, azylového domu či nízkoprahového denního centra Racek. Během úklidu se v prostoru již žádní obyvatelé nezdržovali,“ sdělil Stanislav Šimíček.

Na to, aby nedošlo k návratu nezvaných hostů, budou při pravidelných návštěvách dohlížet kopřivničtí městští strážníci. Radnice v současné době hledá řešení, které by obývání mostu znemožnilo úplně. „Konečné technické řešení hledáme, zatím ale nebylo o ničem definitivně rozhodnuto,“ dodal na závěr kopřivnický místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…