Kopřivnice: Nový letní stadion nepočítá s oválem pro plochou dráhu

04.02.2017 14:43

Po pěti letech příznivé zimní počasí dovolilo, aby se v Kopřivnici jela ledová plochá dráha. Zamrzlá Větřkovická přehrada se změnila na plochodrážní ovál. Ten klasický, v posledních letech minimálně využívaný, bude muset v rámci plánované rekonstrukce letního stadionu ustoupit ostatním sportům.

Kopřivnice: Nový letní stadion nepočítá s oválem pro plochou dráhu
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Zastupitelé města Kopřivnice v závěru loňského roku odhlasovali záměr rekonstrukce letního stadionu. Během první etapy by mělo vzniknout víceúčelové sportoviště, které by mělo využívat stovky místních sportovců. „Nový stadion bude sloužit nejen pro místní atletický klub, ale také dobrovolným hasičům, fotbalistům, házenkářům, plaveckému klubu a dalším pro jejich kondiční tréninky,“ vysvětlila vedoucí odboru školství, kultury a sportu Michaela Rašková.

„Vzniknout by mělo také nové fotbalové hřiště, kterému kvůli přemístění blíže k divácké tribuně, bude muset ustoupit zmiňovaný ovál určený pro plochou dráhu,“ uvedla Michaela Rašková s tím, že současná vzdálenost travnaté plochy je naprosto nevyhovující zejména pro diváky.

Zpracovaný projekt, který počítá i s tím, že nový letní stadion by mohl nést jméno manželů Zátopkových, byl v řádném termínu odevzdán na Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Nyní radnice čeká na vyjádření, zda bude podpořen. „Jasno by mělo být do konce února letošního roku. Realizační náklady projektu činí zhruba pětatřicet milionů korun, přičemž spoluúčast města by v případě uspění žádosti měla činit cca patnáct milionů korun. Samotné práce na rekonstrukci by mohly začít letos v létě,“ uvedl místostarosta Lumír Pospěch, v jehož gesci je mimo jiné také sport.

Proti zrušení ploché dráhy v Kopřivnici se zvedla v posledních dnech nemalá vlna odporu. „Od podzimu vedeme se zástupci autoklubu jednání, která se týkají rekonstrukce letního stadionu a zániku oválu pro plochou dráhu. Radnice v současné době nepočítá s výstavbou nějakého nového oválu. Autoklub nemá žádného aktivního jezdce,“ okomentoval situaci místostarosta Pospěch a pokračoval: „Město se však nijak nebrání dalším oficiálním jednání a v případě příznivých klimatických podmínek je připraveno podpořit pokračování lední ploché dráhy.“

Zda opravdu vznikne v Kopřivnici nový letní stadion by mělo být jasnější během několika následujících týdnů. Vše se bude odvíjet od rozhodnutí komise Ministerstva pro školství, mládež a tělovýchovu, zda dotaci město Kopřivnice získá. Pokud ano, budou o přijetí dotace jednat zastupitelé, a to nejspíš v březnu letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…