Kopřivnice: Park ožije koncerty a jarmarkem místních tvůrců

22.06.2023 16:14 | Tisková zpráva

Kopřivnice se opět připojí k řadě českých i zahraničních měst a oslaví Evropský svátek hudby. Ten letos připadne na polovinu pracovního týdne, a proto si Kopřivničané užijí oslavu až v pátek 23. června.

Kopřivnice: Park ožije koncerty a jarmarkem místních tvůrců
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

V sadu E. Beneše při této příležitosti vystoupí řada hudebníků počínaje žáky místních škol a konče kapelou Rock´n´Roll Band Marcela Woodmana. Součástí bude také jarmark místních tvůrců Zahrada a chybět nebudou ani Zuzajdiny tvořivé dílničky pro děti.

Evropský svátek hudby vznikl počátkem 80. let v Paříži s cílem zapojit mládež do aktivního provozování muziky. Svátek byl pojat jako hudební happening pod širým nebem, a proto byl pro jeho pořádání vybrán první letní den. Svátek hudby se stal velmi rychle mezinárodním a dnes už se 21. června slaví nejen v Evropě, ale ve více než stovce zemí světa. Hlavní snahou je zpřístupnit hudbu široké veřejnosti.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21922 lidí

Kopřivnické oslavy svátku hudby budou rozděleny do dvou bloků. Dopoledne od 9 do 11:30 se publiku představí sbory a kapely místních základních škol. Na podiu u Galerie Galaxie vystoupí nejen žáci, ale také jejich učitelé. Odpolední část programu začne ve 14 hodin jarmarkem místních tvůrců Zahrada – jde o komunitní akci, která se v Kopřivnici uskuteční již poosmé. Příchozí si budou moci nakoupit například něžné květinové věnce, recy oblečení s originálními potisky, různé druhy šperků, ručně šité tašky či módní doplňky, kosmetiku a mnoho dalšího. K mání budou také sladké i slané dobroty nebo výborná káva. Chybět nebude čtení (nejen) pro děti.

V 15 hodin se otevřou tvořivé dílničky se Zuzajdou, v nichž bude pro děti připraveno oblíbené pískování, pixelohrátky, třpytivé tetování nebo malování na tašky. Ve stejný čas odstartuje také odpolední hudební blok, který zahájí místní kapela Ogaba a sbor ZŠ Emila Zátopka. V 17 hodin vystoupí Radovan Hanko ze slovenského partnerského města Bánovce nad Bebravou, v 19 hodin se představí nadaná zpěvačka Aiko a celou akci zakončí koncert Yo Yo Bandu, jehož začátek je plánován na 21. hodinu. Vstup na akci bude zdarma.

Přijďte si užít den plný hudby, zpěvu, tance a radosti!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

19:06 Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

Také v letošním roce, který je obrazně řečeno zalitý Smetanou, chceme uctít památku M. D. Rettigové,…