Kopřivnice: Práce na rekonstrukci mostu pokračují

03.10.2023 16:14 | Tisková zpráva

V polovině července začala v Kopřivnici rekonstrukce mostu na ulici Kpt. Jaroše. Tu bohužel zkomplikovaly vady, které se i přes dobré výsledky diagnostiky pilířů ukázaly až po odrytí horních vrstev mostu. Po několikadenní pauze se stavební práce opět rozjely a město už má bližší představu o dalším postupu.

Kopřivnice: Práce na rekonstrukci mostu pokračují
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Hlavním důvodem rekonstrukce mostu bylo zatékání do nosné konstrukce způsobující degradaci betonu a korozi mostní výztuže. Poté, co byly v průběhu rekonstrukce objeveny vady čtyř nosníků, doporučil statik zbourání celého mostu.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36124 lidí

V tu chvíli bylo zřejmé, že se oprava před zimou dokončit nestihne. Jelikož výroba nových nosníků trvá dva až tři měsíce, hrozilo přesunutí celé stavby až na jaro a zvažovalo se vybudování provizorního přemostění.

„Nakonec jsme se po konzultaci s projektanty rozhodli, že použijeme jinou technologii. Nenecháme vyrábět nosníky, ale železobetonovou desku vybetonujeme přímo na místě. Po dokončení bouracích prací projektant vše zaměří a zaktualizuje projekt. Pak budou práce pokračovat do doby, dokud to počasí dovolí. Pravděpodobně most nestihneme postavit do zimy, ale na jaře už práce zaberou jen několik týdnů a dílo se stihne dokončit před plánovanou výstavbou okružní křižovatky ulic Záhumenní a Kpt. Jaroše,“ uvedl Adam Ondrašík z odboru rozvoje města.

Z důvodu nečekaných nákladů byla částka na rekonstrukci mostu navýšena o 1,6 milionu. V tuto chvíli tedy městský rozpočet počítá se sumou přesahující 8 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

16:14 Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

Městský mobiliář před cukrárnou v centru čeká výměna. Na základě prvních zkušeností a připomínek náv…