Kopřivnice: Přehlídka Řemeslo má zlaté dno vstoupila do nové dekády

27.04.2017 13:59

Již pojedenácté se letos ve sportovní hale VOŠ, SOŠ a SOU koná tradiční přehlídka technických profesí Řemeslo má zlaté dno.

Kopřivnice: Přehlídka Řemeslo má zlaté dno vstoupila do nové dekády
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Oblíbená přehlídka je klasicky dvoudenní. Jejího slavnostního zahájení se ve středu 26. dubna zúčastnili mimo jiné také zástupci města. „Jsme rádi, že se stále udržuje tradice této akce. Prezentují se zde totiž nejen odborné střední školy a učiliště, ale také významní zaměstnavatelé z Kopřivnice a okolí. Účastníci tak dostávají možnost nahlédnout do toho, jak to v takových firmách chodí,“ uvedla vedoucí odboru školství, kultury a sportu Michaela Rašková.

Za účasti a finanční podpory nejvýznamnějších firem novojičínského okresu, jako jsou Continental Automotive Czech Republic, s. r. o., Tatra Trucks, a. s., Brose CZ spol. s r. o., Varroc Lighting Systems s. r. o., Bike Fun Internacional s. r. o., Siemens, s. r. o., a další, se návštěvníkům během středy 26. a čtvrtku 27. dubna představí mnoho technických profesí, které si všichni příchozí budou moci nejen zblízka prohlédnout a „osahat“, ale od současných studentů, vyučujících a zaměstnanců firem také získat potřebné informace.

Přehlídka Řemeslo má zlaté dno se v posledních letech těší velkému zájmu, a to hlavně ze stran základních škol z celého okresu, které na akci vysílají žáky osmých tříd. Právě ti totiž stojí před nelehkou volbou budoucího povolání. O oblíbenosti svědčí účast, která každým rokem stoupá. Poslední ročníky navštívilo přes tisíc návštěvníků. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …