Kopřivnice: Přijďte pomoci naplánovat rozvoj města

03.10.2022 7:35 | Tisková zpráva

Komise pro strategický rozvoj zve všechny občany ke společné diskuzi o novém strategickém plánu. Jde o nejdůležitější koncepční dokument, který definuje cíle města a koordinuje aktivity směřující k jejich dosažení.

Kopřivnice: Přijďte pomoci naplánovat rozvoj města
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Přijďte ovlivnit budoucnost Kopřivnice a staňte se spolutvůrci strategie, podle níž se bude ubírat rozvoj našeho města v následujících letech! Práce na tvorbě strategie byly zahájeny již loni zpracováním několika analýz či průzkumu spokojenosti obyvatel.

Letos v dubnu byla jmenovaná devětadvacetičlenná Komise pro strategický rozvoj složená z místních politiků, zástupců firem a různých institucí ve městě, předsedou je generální ředitel společnosti Tatra Trucks Pavel Lazar. Tato komise se již několikrát sešla a se zapojením pracovníků radnice a dotčených organizací formulovala základní cíle a prioritní oblasti. Jednotlivými oblastmi se nyní budou zabývat tři specializované pracovní skupiny, jejichž jednání budou veřejná a zapojit se do nich bude moci každý, kdo bude mít zájem.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Stejný přístup zvolila radnice již při tvorbě prvního strategického plánu na období 2007-2022, kdy Kopřivnice dokonce vyhrála titul za nejlepší projekt zapojení veřejnosti ve střední Evropě. „Tvorba strategie ve spolupráci s občany se nám v minulosti velice osvědčila - díky tomu se do plánu dostala, a následně byla realizována, řada zajímavých projektů. Možnost aktivního ovlivňování místa, kde žijí, je pro občany velice důležitá a nyní k tomu budou mít ideální příležitost,“ uvedl starosta Miroslav Kopečný.

Jednání pracovních skupin se uskuteční v následujícím týdnu. Jako první se v úterý 4. října v 10 hodin sejde pracovní skupina Ekonomika a podnikání, která se bude zabývat zejména podmínkami pro podnikání, lidskými zdroji či vzděláváním.

Ve stejný den odpoledne od 15:30 hodin proběhne jednání pracovní skupiny Přitažlivost města a veřejný život. Tato skupina bude diskutovat o tématech, jako jsou veřejná prostranství, podpora a rozvoj volnočasových aktivit nebo podmínky pro rozvoj cestovního ruchu.

Ve středu 5. října v 15:30 přijde na řadu skupina Vyvážený rozvoj řešící technickou infrastrukturu, dopravu, životní prostředí, energetiku či bydlení.

Pokud vás jakékoliv z těchto témat zajímá a máte k němu co říci, přijměte naše pozvání a přijďte se podělit o své nápady a podněty. Všechna setkání se uskuteční v konferenční místnosti v 10. patře městského úřadu. Těšíme se na společnou diskuzi s vámi!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…