Kopřivnice: Rekonstrukce bytů zvláštního určení startuje

26.04.2021 21:23

Tento týden bude zahájena komplexní rekonstrukce Domu s byty zvláštního určení č. 650 na Masarykově náměstí. Po odkanalizování místních částí a revitalizaci centra města jde o třetí největší investici letošního roku, která vyjde na téměř 33 milionů korun.

Kopřivnice: Rekonstrukce bytů zvláštního určení startuje
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Byty v tomto domě, dříve známém jako Dům s pečovatelskou službou, jsou malometrážní jednotky vlastněné městem, určené zejména pro bydlení seniorů a tělesně handicapovaných občanů. Správu těchto bytů zajišťuje Středisko sociálních služeb města Kopřivnice, které v případě zájmu poskytuje jejich obyvatelům i pečovatelskou službu. V současnosti je obsazeno jednadvacet ze sedmadvaceti bytových jednotek. Tři z nich přitom vznikly teprve nedávno, a to rekonstrukcí nevyužívaných nebytových prostor za 2,6 milionu korun.

Cílem právě startujícího projektu je snížení energetické náročnosti objektu a kompletní výměna všech vnitřních technických instalací, které jsou dnes již ve špatném technickém stavu. Díky rekonstrukci se budova z 20. let minulého století dočká zateplení, nových oken z prostor bývalých pavlačí a vstupních dveří do jednotlivých bytů, výměny rozvodů vody, odpadů, elektřiny, vytápění i vzduchotechniky. V každém bytě bude navíc vyměněna kuchyňská linka a kompletně rekonstruována koupelna i toaleta.

„Rekonstrukce bude zahájena předáním staveniště 28. dubna a následným prováděním prací ve společných prostorách domu, od 17. května se stavebníci přesunou do bytů. Práce v bytech budou probíhat v etapách po šesti bytových jednotkách. Jelikož jde o opravdu velké stavební zásahy, budou dotčení nájemníci na 3 až 4 týdny přestěhováni do náhradních bytů, které jsou v tomto domě k dispozici,“ uvedl Miloš Sopuch z odboru majetku města. Úpravy poslední trojice bytů by měly být dokončeny začátkem října, tedy ještě před zahájením topné sezony. Všechny zbývající práce musí mít zhotovitel, jímž je firma Therm, hotovy do konce listopadu.

Projekt byl podpořen více než 5milionovou dotací z Integrovaného regionálního operačního programu, zbývajících 27 milionů korun zaplatí město. „Jsme rádi, že se v městském rozpočtu podařilo vyčlenit potřebnou částku, protože poskytnout občanům kvalitní bydlení je jednou z našich hlavních priorit. Rekonstrukce sice bude pro nájemníky v domě náročná, ale výsledek jim přinese skutečně výrazné zvýšení komfortu bydlení. Díky energetickým opatřením navíc dojde k velkým úsporám v oblasti spotřeby energií, zejména za vytápění objektu,“ shrnul přínosy projektu místostarosta Dušan Krompolc, který je garantem za bydlení i za sociální oblast.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…