Kopřivnice: Ringohfferova vila se uchází o titul Stavba Moravskoslezského kraje

20.05.2019 21:49

Ringhofferova vila se objevila mezi soutěžními projekty Stavba Moravskoslezského kraje. Ve středu 15. května 2019 objekt navštívila odborná porota, aby rekonstrukci posoudila.

Kopřivnice: Ringohfferova vila se uchází o titul Stavba Moravskoslezského kraje
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Ringhofferovu vilu, do které byla přemístěna obřadní síň města Kopřivnice, do 13. ročníku soutěže Stavba Moravskoslezského kraje přihlásil zhotovitel stavby, společnost Beskydská stavební a. s., Třinec. Objekt v parku dr. E. Beneše soutěží v kategorii nazvané Stavba občanské vybavenosti-rekonstrukce pod pořadovým číslem 15 a lidé ji mohou svým hlasem podpořit na webové stránce stavbamsk.cz/hlasovani.

Hlavním cílem soutěže je prezentace a propagace projektů a staveb a jejich širší přiblížení laické i odborné veřejnosti. „Současně si soutěž klade za cíl zviditelnit projekční, dodavatelské a investorské subjekty, mající sídlo v Moravskoslezském kraji a realizující svá díla v kraji a nově i mimo území MSK,“ uvádějí pořadatelé.

Jedenáctičlenná odborná porota skládající se ze zástupců vyhlašovatelů, navštívila Ringhofferovu vilu ve středu 15. května a spolu se zástupci vedení města, odboru majetku města a projektantem strávili ve zrekonstruovaném objektu zhruba hodinu. „Během návštěvy si porota vilu nejen velmi detailně prohlédla, ale také jí byl prezentován průběh rekonstrukce a ukázány fotografie stavu vily před opravami,“ uvedl za město starosta Miroslav Kopečný s tím, že porota bude nyní vilu posuzovat podle základních pěti kritérií. „Tam spadá nejen celkový stavebně architektonický výraz a zakomponování stavby do okolního prostředí, ale také kvalita a jakost stavebních prací, plnění funkčních požadavků a koncepční řešení stavby anebo její zvláštní přednosti jako originalita konstrukčního řešení, energetická úspornost, ekologické hledisko a podobně,“ doplnil informace starosta Kopečný.

Vyhlášení výsledků je naplánováno na červen letošního roku za účasti hejtmana Moravskoslezského kraje a významných osobností regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…