Kopřivnice: Z cyklobusu bude od února skibus

28.01.2022 7:35 | Tisková zpráva

Cyklobus Beskydy, který od května do konce září vozil cyklisty a výletníky do Beskyd, se vrací do jízdních řádů. Od února do dubna bude fungovat jako skibus.

Kopřivnice: Z cyklobusu bude od února skibus
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Lyžaři i turisté z Kopřivnice tak budou moci o víkendech vyrazit do hor bez přestupů. Půjde o jediný přímý spoj do Beskyd. Autobus s možností přepravy lyží bude jezdit v soboty a neděle na trase Nový Jičín – Bílá, přičemž v Kopřivnici bude stavět na autobusovém nádraží. Poprvé vyjede 5. února.

Spoj na Bílou vyjede z Kopřivnice v 8:23 a zpáteční má odjezd v 15:08. Jízdenka z Kopřivnice na Bílou vyjde cestující na 90 korun. Děti, studenti, držitelé průkazů ZTP a cestující nad 65 let zaplatí pouze čtvrtinu jízdného, tedy 22 korun. Autobus nebude mít v zimním období vozík na přepravu jízdních kol, ta bude možné přepravovat pouze jako zavazadla uvnitř autobusu, pokud to dovolí kapacita vozidla. Ve skibusu bude umožněna přeprava běžek i sjezdových lyží, které v běžných spojích přepravovat nelze.

Službu veřejné linkové dopravy se vloni podařilo zajistit díky spolupráci měst Kopřivnice, Příbor, Nový Jičín, Frenštát pod Radhoštěm a Rožnov pod Radhoštěm. Původně byl v plánu jen provoz cyklobusu od května do září, za který měla města platit dopravci Z-Group bus roční kompenzaci 160 tisíc.

Anketa

Máte důvěru v prof. Jiřího Berana?

91%
5%
hlasovalo: 24034 lidí

Každé město hradí poměrnou částku podle počtu obyvatel, v případě Kopřivnice zhruba 43 tisíc. Na základě dodatku ke smlouvě je služba rozšířena o provoz spojů pro lyžaře a turisty v období únor-duben. Kompenzace za zimní a jarní provoz činí 116 tisíc, což kopřivnický rozpočet vyjde na 31 tisíc korun.

„Rozšířený provoz bude testovací a na základě zájmu rozhodneme, jakým způsobem bude zajištěn v následujících obdobích. O cyklobus byl opravdu velký zájem, proto doufáme, že i nové spoje si mezi obyvateli Kopřivnice najdou své příznivce,“ uvedl Richard Petr z odboru rozvoje města.

Jízdní řád najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…