Kopřivnice: Z parku E. Beneše byly odstraněny nebezpečné stromy

02.04.2017 15:51

Šest listnatých stromů ve velmi špatném stavu muselo být v průběhu tohoto týdne odstraněno z parku E. Beneše v Kopřivnici.

Kopřivnice: Z parku E. Beneše byly odstraněny nebezpečné stromy
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Zvuk motorových pil se nese největším kopřivnickým parkem od pondělí 27. března. Důvodem kompletního odstranění nebo ořezu stromů byl nejen jejich špatný zdravotní stav, ale také bezpečnost v parku. „Zhruba před rokem si radnice nechala zpracovat posudek stavu všech stromů v parku E. Beneše. Jeho výsledek byl ten, že velký počet jich byl ve více či méně špatném stavu. Proto se na podzim roku 2015 přistoupilo k pokácení těch nejhorších,“ uvedl vedoucí oddělení lesního hospodářství a ochrany přírody Jaroslav Jiřík.

Počasí, zejména pak silný vítr, který se městem prohnal před několika týdny, způsobil další poškození. Město si proto nechalo vypracovat nové posouzení stavu. „Z toho vyšlo, že je nutné kvůli bezpečnosti pokácet dalších šest listnatých stromů a několik dalších ořezat,“ vysvětlil Jaroslav Jiřík.

Nové stromy se v parku zatím vysazovat nebudou. Radnice by totiž ráda prostor kompletně zrekonstruovala. „Do akčního plánu jsme zařadili celkovou revitalizaci, která se netýká jen výsadby, ale také úpravy chodníků, zeleně, mobiliáře a dalších věcí. Rádi bychom pro náš záměr nechali vypracovat studii, proto se v současné době náhradní stromy vysazovat nechystáme,“ vysvětlil vedoucí oddělení lesního hospodářství a ochrany přírody.

Odstranění starých a nebezpečných stromů v parku Edvarda Beneše by mělo být výhledově zatím posledním větším kácením ve městě. Před časem šly k zemi ještě staré topoly v blízkosti parkoviště na ulici Dvořákově, které svým stavem ohrožovaly bezpečnost lidí a zaparkovaných automobilů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…