Kopřivnické dny techniky už za pět dní zaplní polygon

31.05.2016 13:30

Kopřivnice - Pět dní zbývá do začátku dalšího ročníku Kopřivnických dnů techniky. Interaktivní přehlídka, která loni do města automobilů přilákala přes dvacet tisíc lidí nabídne i letos zajímavý program s mnoha lákadly.

Kopřivnické dny techniky už za pět dní zaplní polygon
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

V pořadí čtvrtému ročníku akce, jež si klade za cíl široké veřejnosti zblízka ukázat známou i méně známou techniku, bude patřit první červnový víkend, tedy sobota 4. a neděle 5. června. Na tradičním místě, zkušebním polygonu společnosti Tatra Trucks, a. s., návštěvníci uvidí ukázky stavební, vojenské, hasičské, komunální, zemědělské a jiné techniky. Prezentovat se bude více než pět desítek firem a společností, které technické vybavení vyrábějí anebo využívají při své práci.

Doprovodný program nabídne mnoho oblíbených atrakcí i novinky. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet jízdu ve vozech ferrari či lamborghini, okusit vyhlídkový let vrtulníkem, projet se obrněným transportérem, zapůjčit si motokáru, vyzkoušet simulátor nárazu a převrácení ve vozidle či jízdu s radiem řízenými modely. Zajímavý bude také hudební program akce. „Zatímco v dopoledních hodinách se návštěvníkům zhruba od desíti hodin představí místní taneční spolky, mateřské školy či větší nebo menší zpěváci, odpoledne bude jak v sobotu, tak v neděli patřit známým jménům. V sobotu na akci vystoupí Celeste Buckingham, v neděli pak kopřivnická rodačka Lo Hrůzová a také zpěvák Marek Ztracený s kapelou,“ uvedla za organizátory tisková mluvčí města Kopřivnice Jana Hromočuková. 

Novinkou čtvrtého ročníku Kopřivnických dnů techniky bude dvoudenní zpřístupnění provozů společnosti Tatra Trucks, a. s., Tawesco a Tatra Defence Vehicle. „Všechny zmíněné společnosti budou otevřeny v sobotu a v neděli, a to v době od 10 do 15 hodin. Minulý rok byl o prohlídku hlavní montážní linky společnosti Tatra enormní zájem, proto jsme se snažili návštěvníkům vyjít vstříc a provoz otevřít po oba dny konání přehlídky,“ uvedl hlavní organizátor akce Pavel Farda.

Automobilka Tatra Trucks, a. s., zároveň na dnech techniky oslaví třicáté výročí své účasti na Dakaru. Návštěvníci tak budou mít možnost zblízka si prohlédnout dakarské speciály. 

Další novinkou letošního ročníku bude kolárna. Ti, kteří dorazí na Kopřivnické dny techniky na kole budou mít možnost svůj dopravní prostředek bezpečně odložit v oploceném a hlídaném areálu. Jezdit bude opět bezplatná autobusová doprava, a to od budovy polikliniky, která se nachází v blízkosti kopřivnického vlakového nádraží. Autobusy budou na polygon vyrážet cca každou půlhodinu. Samozřejmostí zůstává vstup na akci, stejně jako parkování v areálu zdarma. Automobily budou moci vjíždět branou číslo 6 od Průmyslového parku. Pěší budou moci klasicky využít bránu číslo 5 u zimního stadionu.

Pořadatelem akce je město Kopřivnice, generálním partnerem čtvrtých Kopřivnických dnů techniky je společnost Tatra Trucks, a. s. Více informací o Kopřivnický dnech techniky, stejně jako program akce, je zveřejněno zde. Záštitu nad akcí převzalo Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje, z. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…