Korejské dny v Ostravě odstartovala návštěva jihokorejského velvyslance

04.11.2017 20:00

Přijetím jihokorejského velvyslance v ČR Moon Seoung-Hyuna začaly Korejské dny v Ostravě. V budově Nové radnice se s hostem setkali náměstkyně primátora Kateřina Šebestová a náměstek primátora Michal Mariánek. Poté byla odpoledne ve foyer radnice zahájena první akce pro veřejnost – fotografická výstava Korejská zima a zimní olympijské hry.

Korejské dny v Ostravě odstartovala návštěva jihokorejského velvyslance
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Návštěvníci vernisáže měli možnost shlédnout kromě poutavých snímků také korejské kulturní představení a ochutnat tradiční korejská jídla. V budově radnice bude výstava přístupná do konce listopadu.

V Divadle Antonína Dvořáka se 3. listopadu uskutečnilo hudebně taneční představení uměleckého souboru z korejského města Čchangwon. Korejská kulturní noc, jíž se zúčastní 40 tanečníků, potrvá hodinu. Registrace přes info@cks-korea.cz nebo na tel čísle 774 915 727.

Dalšími akcemi Korejských dnů jsou až do 12. listopadu workshopy korejské kuchyně na základních a středních školách, korejské obědové menu v hotelu Imperial, soutěž pro žáky Moje korejská olympiáda, týden korejského čaje v čajovnách anebo korejská literatura v knihovnách. Pro podnikatele se 8. listopadu uskuteční konference Korea Business Forum.

Velvyslanec nabídl pomoc při hledání partnerského města

Velvyslanec Korejské republiky v ČR, Jeho Excelence Moon Seoung-Hyun, je ve funkci jeden rok. Ostravu navštívil podruhé. Protože ve městě a jeho okolí je největší koncentrace korejských firem a investic, je pro Koreu významným partnerem a mohla by se stát i cílem korejských turistů. Těch přijíždí do ČR ročně okolo 300 tisíc a už se nesoustředí pouze na Prahu. Náš region s horami a možností organizovat krátké zájezdy do Krakova, na Slovensko nebo do Vídně by je mohl oslovit.

Vzhledem k vazbám Ostravska na korejské ekonomické subjekty nabídl velvyslanec Moon Seoung-Hyun svoji pomoc při případném hledání pro Ostravu vhodného jihokorejského partnerského města. Potěšilo ho, že Ostrava připravuje na dobu Zimních olympijských her 2018 v jihokorejském Pchjongčchangu olympijský park.

Podrobnosti o programu Korejských dnů v Ostravě ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…