Krajské dotace na chrudimské kulturní projekty

21.05.2018 16:44

Chrudimští radní na svém jednání 14. května 2018 schvalovali mimo jiné dvě smlouvy o poskytnutí dotace z prostředků Pardubického kraje na přípravu a konání velkých kulturních projektů města Chrudim v roce 2017. Příjemcem obou dotací je Chrudimská beseda, městské kulturní středisko.

Krajské dotace na chrudimské kulturní projekty
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

První z nich je účelová neinvestiční dotace na 67. ročník přehlídky Loutkářská Chrudim 2018 z programu Tvář Pardubického kraje, která je ve výši 150 tisíc korun. Dotaci na loutkový festival získává město Chrudim v posledních letech každoročně.

„Druhou krajskou dotaci ve výši 50 tisíc korun získává naše město na podporu festivalu Zlatá Pecka Chrudim, který měl v loňském roce premiéru,“ říká místostarosta města Jan Čechlovský. Podle jeho slov chce město na podporu festivalu získat podobně jako vloni i další finanční prostředky z darů a sponzorských příspěvků.

Celostátní přehlídka amatérského loutkářství Loutkářská Chrudim 2018 proběhne v termínu od 29. června do 5. července 2018, festival Zlatá Pecka Chrudim se bude konat od 26. srpna do 2. září 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…