Kralupy nad Vltavou: Na Velvarské silnici začne výstavba bezbariérového chodníku

15.06.2020 18:55

V druhé polovině června začne v Mikovicících další investiční projekt („Bezbariérový chodník Na Velvarské silnici“).

Kralupy nad Vltavou: Na Velvarské silnici začne výstavba bezbariérového chodníku
Foto: mestokralupy.cz
Popisek: Kralupy nad Vltavou

Jak už samotný název napovídá, jedná se o výstavbu nového chodníku podél komunikace Na Velvarské silnici, který povede od křižovatky ulice U Křížku směrem ke křižovatce s ulicí 28. října, dále pak ke křižovatce s ulicí Budečská stezka.

Součástí projektu jsou také dva přechody pro chodce, chybět nebude ani nové veřejné osvětlení. „Výstavbu chodníku jsme připravovali cca šest let. Rovněž jsme se také potýkali s místem, neboť v některých úsecích je zde prostoru opravdu málo. Dokonce jsme byli nuceni vykoupit některé části pozemků, abychom mohli vůbec začít s plánováním,“ uvedl místostarosta Libor Lesák s tím, že i v tomto případě se městu podařilo na akci získat dotaci ze Strukturálního fondu dopravní sddrinfrastruktury. Ta činí bezmála dva milióny korun. Celkové náklady pak 3 315 550 Kč.

Další důležitá informace se týká nevyhnutelného dopravního opatření, které se bohužel neobejde bez koordinace semaforů (od 15. 6. do 31. 8. 2020). Dva budou umístěny ve vzdálenosti 300 metrů Na Velvarské silnici, jeden bude stát těsně pod křižovatkou v ulici 28. října (viz mapka). „Pro řidiče je to samozřejmě komplikace. Na druhou stranu jsme se ale snažili zařadit tuto akci na období letních prázdnin, kdy doprava přes město přece jen mírně klesá. Věřím, že především tamní obyvatelé náš záměr pochopí,“ uzavřel kralupský místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…