Kralupy nad Vltavou: Ve městě vznikla další dvě grilovací místa

02.11.2022 7:34 | Tisková zpráva

V průběhu měsíce října vznikla v Kralupech další dvě grilovací místa. Projekt tímto navazuje na velmi úspěšnou první vlnu, jež byla uskutečněna přibližně před čtyřmi lety.

Kralupy nad Vltavou: Ve městě vznikla další dvě grilovací místa
Foto: mestokralupy.cz
Popisek: Kralupy nad Vltavou

První veřejné grily tehdy vznikly na sídlišti V Zátiší, na paloučku v Lobečku a u fotografického rámu (bigfram), jenž se nachází v blízkosti řeky Vltavy a cyklistické stezky směřující do Veltrus. 

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí
A protože jsou grily veřejností hojně využívány, rozhodlo se vedení města s touto myšlenkou dále pracovat. Na základě námětů obyvatel byla následně vybrána další dvě místa, strategicky nepochybně zajímavá.

„Strachovský park je neobyčejně krásný a rozlehlý. Už při umisťování prvních grilů jsme o této destinaci přemýšleli, neboť pro setkávání lidí je toto místo naprosto ideální,“ uvedla Marcela Horčičková, vedoucí odboru realizace investic MěÚ Kralupy nad Vltavou, jež je spokojena především s tím, že se tato akce podařila zrealizovat alespoň na konci tohoto kalendářního roku, byť schválena byla už na jeho počátku. „V současné komplikované době můžeme být rádi i za toto. Věřím, že si lidé oblíbí nejen gril ve strachovském parku, ale i ten v blízkosti ulice Pod Macalákem.“ 

A právě i druhé místo, které bylo pro tyto účely zvoleno, je svým způsobem sázkou na jistotu. Nachází se totiž v nenápadné části minického kopce, v těsné blízkosti vyhlídky Macalák, kde se tamní obyvatelé často potkávali u přírodního ohniště, a samozřejmě nejen ti. „Jsem přesvědčena o tom, že veřejným grilem se tento prostor podařilo ještě více zkultivovat. Lidé si sem určitě rádi najdou cestu,“ uzavřela Marcela Horčičková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …