Krizový štáb na svém druhém zasedání v Příbrami potvrdil klidnou situaci

06.06.2013 16:59

Ve středu 5. června se v Příbrami v kanceláři starosty Pavla Pikrta, který je zároveň předsedou krizového štábu, uskutečnilo od 9 do 10 hodin v pořadí druhé zasedání krizového štábu. Na programu jednání bylo především zhodnocení současného stavu povodní v ORP.

Krizový štáb na svém druhém zasedání v Příbrami potvrdil klidnou situaci
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Předseda Pikrt zahájil setkání a předal slovo tajemníkovi krizového štábu Ladislavu Kubínovi, který potvrdil, že největší problém je na Příbramsku v obci Kamýk nad Vltavou, kde bylo evakuováno 27 osob a zatopeno 36 domů, převážně sklepení. Obec požádala krizový štáb o čistící a dezinfekční prostředky, s čímž krizový štáb souhlasil a včera byly nezbytné věci do Kamýka odvezeny.

Ladislav Kubín dále potvrdil snížení počtu služeb ve stálé pracovní skupině krizového štábu s tím, že přes den bude mít pracovní skupina dva členy, přes noc jednoho, nebo dle potřeby. Služby pracovní skupiny jsou zatím pevně naplánovány do pondělí 10. 6. 2013, dále se bude plánovat dle situace.

Mjr. Ing. J. Soukup z HZS Příbram přednesl aktuální informace k tokům Litavka a Příbramský potok, u kterých potvrdil pokles hladin a již přeci jenom klidnější průtok.

„Ze Zálezlic nedaleko Mělníka se ve středu vrátil SDH Příbrami 1, avšak na požádání tamního starosty se budou hasiči ještě v průběhu pátku do Zálezlic vracet a do neděle tam budou odčerpávat vodu. Další jednotky HZS jsou připravovány pro Prahu – západ a v současnou chvíli posílá Policie ČR pomoc do Neratovic,“ dodal Soukup.

Npor. Bc. M. Volf, vedoucí oddělení PČR Příbram – město, informoval o sjízdnosti komunikace z Kamýka do obce Velká, která dle jeho slov měla být od čtvrtka zprůjezdněna. Všechny další komunikace jsou v ORP sjízdné.

„Další jednání krizového štábu svolá tajemník Ladislav Kubín dle potřeby a vývoje situace,“ uzavřel krátce před 10 hodinou jednání krizového štábu jeho předseda a zároveň starosta Ing. Pavel Pikrt.

reklama

autor: pribram-city.cz

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …