Krnov: Aplikace nástřiku ve školkách je bezpečná

19.01.2020 19:03

V souvislosti s informací, že do konce ledna budou plochy sociálních zařízení všech mateřských škol v Krnově ošetřeny nástřikem nano materiálu, vznikla diskuse o bezpečnosti této technologie.

Krnov: Aplikace nástřiku ve školkách je bezpečná
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

Město, jako zřizovatel mateřských škol a objednatel nástřiku, si proto vyžádalo u zjednané firmy (NanoZone) prohlášení o bezpečnosti aplikace, která je běžně používaná v šesti krajských nemocnicích, včetně krnovské.

Prohlášení o bezpečnosti výrobku ZDE

Projekt pro předškolní a školní zařízení ZDE

Více informací k účinkům Ti02 zájemci najdou také ZDE.

Vyjádření firmy NanoZone (ze dne 16. 1. 2020):

Hygienická technologie, která má být aplikována v mateřských školách města Krnova splňuje všechny zákonem stanovené požadavky na tyto materiály pro jejich uvedení na trhy EU. Tato technologie prošla potřebnými akreditovanými zkouškami, které ověřují její bezpečnost pro zdraví člověka, zvířat i pro životní prostředí. V praxi je tato technologie již využívána v nemocničních zařízeních, mateřských školách, potravinářských podnicích, sanitních vozech, při výrobě pitné vody a dalších segmentech.

Společně se zdravotním ústavem ČR byla technologie analyzována a sledována v mnoha provozech. Účinky technologie byly mimo jiné ověřeny a potvrzeny v šesti krajských nemocnicích ve spolupráci se Zdravotním ústavem, ústavními hygieniky. Národní referenční laboratoř v Popradu vydala posouzení zdravotní nezávadnosti pro přímý styk této technologie s potravinami. Na základě všech jmenovaných dokumentů, které byly vydány nejvyššími oborovými autoritami v ČR i v zahraničí, vydala společnost NanoZone Prohlášení o bezpečnosti produktu, a to přesně dle úředně stanovených postupů, kdy společnost NanoZone přijímá veškerou odpovědnost za bezpečné používání této technologie.

Tato technologie není v žádném případě pro děti rodičů, kteří vyjádřili své obavy o jejich bezpečnost, nikterak nebezpečná. Naopak. Je určena pro ochranu zdraví dětí v mateřských školách, kterých jsou již touto technologií ošetřeny desítky. Domníváme se, že připomínky rodičů jsou jejich upřímnou snahou vědět o této technologii více a osobně se ujistit, že nehrozí absolutně žádné nebezpečí pro jejich děti. Kdybychom i my neměli jistotu v tomto ohledu, v žádném případě bychom bez kladného vyjádření příslušných institucí tuto technologii neuváděli do praxe.

Posíláme všem ředitelkám mateřských škol Prohlášení o bezpečnosti produktu jako věcný a relevantní důkaz o tom, že jejich obavy jsou zbytečné. Pokud budou mít někteří rodiče bližší zájem o další informace, velmi rádi jim odpovíme na jejich konkrétní dotazy, a to nejlépe prostřednictvím mailového účtu: info@nanozone.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…