Krnov: Cyklistům budou sloužit bikeboxy

17.10.2019 17:57

Čtyři sestavy po čtyřech uzamykatelných boxech pro bezpečné parkování kol, takzvané bikeboxy, začnou v příštím roce sloužit obyvatelům i návštěvníkům Krnova.

Krnov: Cyklistům budou sloužit bikeboxy
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

Rada města už schválila jejich nákup a firmu, která je má dodat do poloviny prosince za 1 432 504 korun, včetně DPH. Počátkem příštího roku se město dozví, jestli uspělo s žádostí o dotaci z Moravskoslezského kraje na podporu cykloturistiky, která by měla pokrýt 65 procent z celkové částky.

Bikeboxy budou umístěny u vlakového nádraží Krnov-Cvilín, ve Smetanových sadech, u střediska volného času a před koupalištěm. „S návrhem na jejich rozmístění přišla skupina, kterou zřídila radnice, když vstoupila do Asociace měst pro cyklisty. Abychom splnili podmínky pro udělení dotace, musí být boxy umístěny u cyklistické stezky nebo trasy,“ vysvětluje cyklokoordinátorka Kristýna Kutálková a dodává, že pokud se bikeboxy osvědčí, budou vytipovány další lokality pro jejich umístěny.

Do jednoho boxu se vejdou až dvě kola a na jejich podobě se vzhledem k umístění podílel také městský architekt. „Dekor dřeva jim dodá přírodní vzhled. Inspirovali jsme se také v jiných městech, kdy jsme konzultovali nejen technické provedení, ale také například způsob platby. Osobně jsme se pak byli podívat v Jeseníku, jak jejich bikeboxy vypadají a fungují,“ říká Kristýna Kutálková.

Boxy budou elektronicky uzamykatelné a cyklistovi po zaplacení kartou bude na mobilní telefon zaslána SMS s vygenerovaným jedinečným čtyřmístným PIN kódem, který následně zadá na číselník. Použití bude zpoplatněno částkou 5 korun za den.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…