Krnov: Do průmyslové zóny pojede MHD častěji

17.05.2021 7:35

V neděli 30. května se změní jízdní řády městské hromadné dopravy (MHD). Přinesou lepší spojení do průmyslové zóny. Autobusy MHD se na směnu pohodlněji dopraví také zaměstnanci nemocnice. Zlepší se rovněž dopravní obsluha Cvilína, když byly upraveny odjezdy po nedělní mši. K posílení víkendové, ale i prázdninové, dopravy dojde také na dalších linkách.

Krnov: Do průmyslové zóny pojede MHD častěji
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

„Změny v jízdních řádech jsou reakcí na požadavky občanů z lednového dotazníkového šetření zaměřeného na spokojenost s krnovskou městskou hromadnou dopravou. Nejvíce připomínek bylo k dopravní obsluze průmyslové zóny a ke spojům na Cvilín a ty nyní v nových jízdních řádech zohledňujeme,“ uvedl Roman Mondek, vedoucí oddělení dopravních agend, požární ochrany a BOZP.

Spoje, které byly přidány pro zajištění lepší obsluhy průmyslové zóny, přibyly především na lince 803, která bude nově zajíždět až do průmyslové zóny a obsluhovat tak trasu Červený dvůr – průmyslová zóna – Opavská – pošta – Rooseveltova – nemocnice – železniční stanice. „Například ve všední dny budou z průmyslové zóny jezdit autobusy v 15:38 a 22:15 hodin, v opačném směru pak byly přidány spoje s odjezdem od nemocnice v 15:18 a 21:29 hodin. Na této lince byl naopak zrušen spoj s odjezdem ve 23:00 hodin ve všední den od železniční stanice,“ upřesnil Roman Mondek.

Nově i o prázdninách budou jezdit ranní spoje linky 802 na Ježník s odjezdem ve všední den v 6:07 hodin z autobusového stanoviště a v 6:09 hodin o víkendu ze zastávky Krnov, železniční stanice. U řady linek došlo k urychlení či opoždění některých spojů z důvodu lepší návaznosti na další spoje veřejné dopravy. Cestující by si proto měli ověřit odjezdy autobusů ve vyhledávačích spojení nebo ZDE.

MHD v Krnově provozuje společnost Arriva Morava. Šest linek obsluhuje šest autobusů a jeden náhradní, které ročně najezdí zhruba 280 tisíc kilometrů. Květnová změna jízdních řádů přinese navýšení výkonu přibližně o 10 tisíc kilometrů. Ročně autobusy MHD přepraví 450 až 500 tisíc cestujících. Jsou to především žáci, senioři a pracovníci velkých krnovských firem či nemocnice.

Nové jízdní řády MHD od 30. 5. 2021 ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…