Krnov: Občané se vyjádří k nakládání s odpady

02.02.2017 9:17

Odbor životního prostředí města Krnov ve spolupráci s odborným garantem a zpracovatelem Plánu odpadového hospodářství (POH) pro období 2017-2027, společností FITE, a.s., zve občany města na veřejné projednání tohoto plánu pro město Krnov. Uskuteční se v pondělí 6. února v 16.00 hodin v hasičské zbrojnici v ulici Partyzánů.

Krnov: Občané se vyjádří k nakládání s odpady
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

„Občany seznámíme s obsahem zpracovaného plánu odpadového hospodářství a dostanou možnost nám přímo na místě předat své návrhy či připomínky,“ uvedla Pavla Hájková z odboru životního prostředí. Seznámit se s konceptem POH mohou zájemci již dnes. Ke stažení je na stránkách města www.krnov.cz.

Plán představuje dlouhodobou strategii určující základní směr v nakládání s hlavními skupinami odpadů v zájmu splnění čtyř strategických cílů, kterými jsou předcházení vzniku odpadů a snižování měrné produkce odpadů; minimalizace nepříznivých účinků vzniku odpadů a nakládání s nimi na lidské zdraví a životní prostředí; udržitelný rozvoj společnosti a přiblížení se evropské „recyklační společnosti“; maximální využívání odpadů jako náhrady primárních zdrojů a přechod na oběhové hospodářství. Je plně v souladu s Plánem odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje a zavazuje se k plnění evropských cílů ve všech oblastech nakládání s odpady.

Strategie plně respektuje hierarchii způsobu nakládání s odpady s cílem odklonu odpadů ze skládek prostřednictvím předcházení vzniku odpadů, přípravy k opětovnému použití, recyklaci a dalších způsobů využití odpadů. Z priorit rovněž vyplynula potřeba optimalizovat síť zařízení k nakládání s odpady, s ohledem na plnění stanovených cílů a zejména budoucího zákazu skládkování směsného komunálního odpadu, recyklovatelných a využitelných odpadů.

Pro plnění cílů závazné části plánu město Krnov chystá především výstavbu kompostárny, modernizaci dotřiďovací linky a výstavbu překládací stanice. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…