Krnov: Studentky připravily Výstavu za okny

28.02.2021 19:33

Současná epidemická situace sice není nakloněna pořádání výstav, přesto se studentkám oboru Uměleckořemeslné zpracování textilu při SŠP Krnov podařilo představit své práce veřejnosti. Díky netradiční Výstavě za okny, která se nachází v budově školy v Soukenické číslo 27 ze strany do ulice, si kolemjdoucí mohou až do konce května prohlédnout originální gobelíny. Tematicky jsou věnovány krnovským historickým budovám a nechybí mezi nimi kostely, rozhledna na Cvilíně nebo Švédská zeď.

Krnov: Studentky připravily Výstavu za okny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radnice města Krnov

„Studentky třetích ročníků si samy zvolily stavbu, kterou chtějí zachytit. Následně navrhly výtvarný výkres a podle něj utkaly gobelín. Na každý umístily také paličkovanou aplikaci s datem vzniku stavby. Zadanou měla děvčata pouze barevnost pozadí a staveb,“ popisuje učitelka textilních předmětů Martina Kvapilová, která výstavu připravila společně se svými kolegyněmi Janou Liškovou a Veronikou Škanderovou.

Inspirací jim byla expozice jednoho muzea na Novojičínsku, které tímto způsobem veřejnosti nabídlo fotky. „Uspořádání výstavy jsme plánovaly téměř rok, složitá epidemická situace nám však nepřála, nápad muzea nám proto přišel jako skvělé řešení. Přesto se tradiční expozice nechceme vzdát a až to bude možné, rády bychom tvorbu našich studentek představily ve Flemmichově vile, a to včetně módní přehlídky,“ dodává Martina Kvapilová. 

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…