Krnov: Výpravní budovu hlavního nádraží čeká rekonstrukce

08.03.2017 19:05

Stav výpravních budov obou krnovských nádraží je tristní. Působí zchátrale, nesplňují kritéria cestovního komfortu 21. století a rozhodně nejsou dobrou vizitkou města. Vedení Krnova se proto pravidelně v posledních dvou letech obrací se žádostmi o jejich rekonstrukci na vlastníka. Poslední odpověď Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) z poloviny února je optimistická.

Krnov: Výpravní budovu hlavního nádraží čeká rekonstrukce
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

„S přihlédnutím k modernizaci úseku Opava-východ – Krnov, která byla dokončena v loňském roce, jsme výpravní budovu železniční stanice Krnov zařadili do plánu oprav, a to na rok 2017 a 2018, čímž chceme navázat na opravy, které již byly provedeny v letech 2013 a 2015. V současné době se zpracovává projektová dokumentace, jejímž cílem je stabilizovat stavebně technický stav budovy, vylepšit celkově její vzhled a především zlepšit podmínky pro cestující,“ sdělil Tomáš Drmola, náměstek generálního ředitele SŽDC pro správu majetku.

Rekonstrukce má zahrnovat opravy střech jednotlivých částí budovy i nástupiště přilehlého k budově, nátěr dřevěné konstrukce tohoto zastřešení, renovaci zpevněných ploch přednádraží a před hlavním vchodem do budovy, opravy omítek, dokončení výměny dveří a rekonstrukci místnosti pokladen i WC pro veřejnost.

Naopak na neurčito se prozatím odkládají zásadní stavební úpravy budovy v železniční stanici Krnov-Cvilín. SŽDC dříve tvrdilo, že již má zpracovanou studii na její celkovou rekonstrukci, nyní ale Tomáš Drmola v dopise adresovaném starostce města uvádí, že studie na případnou celkovou rekonstrukci budovy se bude tvořit v roce 2018. Teprve na jejím základě bude posouzeno, zda bude budova zařazena do plánu investic, nebo bude provedena její celková oprava.

„Někdo by mohl říci, že informace ze Správy železniční dopravní cesty nejsou příznivé, obzvlášť s přihlédnutím na neřešení situace výpravní budovy cvilínského nádraží, ale i za tímto mírným pokrokem je skryto mnoho úsilí vedení města o posun k lepšímu. A neustále v něm pokračujeme. Dalším jednáním na patřičných místech se snažíme zajistit, aby studii rekonstrukce cvilínského nádraží zadalo SŽDC už letos,“ uzavřel místostarosta Michal Brunclík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Vedení města se sešlo s úspěšným hokejovým týmem AZ Havířov

16:31 Havířov: Vedení města se sešlo s úspěšným hokejovým týmem AZ Havířov

Poděkovat a příjemně si popovídat, to byl hlavní důvod setkání, které iniciovalo vedení města Havířo…