Krnov: Výstavbu kanalizace brzdí zimní údržba

15.11.2021 17:03 | Tisková zpráva

V Ježnické ulici se zastaví výstavba splaškové kanalizace. Hlavní komunikace totiž patří mezi silnice v majetku Moravskoslezského kraje, na kterých je od listopadu nutné zajistit zimní údržbu a nejsou proto dovoleny jakékoliv zásahy do vozovky.

Krnov: Výstavbu kanalizace brzdí zimní údržba
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

„Znamená to, že letos již stavební firma nestihne dopojit třicet metrů kanalizace, které byly vynechány kvůli přeložce plynovodu v úrovni veterinární ordinace, kde došlo k nečekanému křížení kanalizace s plynovodem. Přeložka byla dokončena v polovině října, ale propojení řadu mezi šachtami se z důvodu nutnosti dodržet termín pro zimní údržbu v tomto roce již nestihne. A stejně jsou na tom veřejné části přípojek, které se v průběhu roku doprojektovávaly podle požadavku místních obyvatel. Firma nás už požádala o prodloužení termínu do května,“ uvedla Martina Marčanová z odboru investic a majetku města. Kanalizaci za 13 milionů korun buduje firma JR STaKR, plynovou přeložku realizovala společnost Vliva, město za ni zaplatilo 1,2 milionu korun.

Některé práce v zimních měsících přesto budou pokračovat, a to na stavbě třetího a čtvrtého úseku kanalizace, od rodinného domu Ježnická 199 po bývalé sanatorium. „Pokládka kanalizace ve třetím úseku, který vede neobydlenou částí až po dům Ježnická 72, by měla být dokončena do zahájení zimní údržby. Přes zimu pracovníci nebudou postupovat čtvrtým úsekem v návaznosti na třetí, ale budou pracovat mimo hlavní trasu – v bočních uličkách na Ježníku, které jsou v majetku města a není zde předepsaná zimní údržba,“ vysvětlila Martina Marčanová. Zakázku na třetí a čtvrtý úsek kanalizace získala společnost POHL cz, jež nabídla cenu 41 milionů korun. Podle smlouvy má být kanalizace dokončena nejpozději 31. října 2023.

Výstavba kanalizace v délce 4,8 kilometru, jež má odvést splaškové vody z Ježníku, je rozdělena do čtyř úseků. Dokončen je již první v ulicích Kollárově, Šafaříkově a v části Švermovy ulice po křižovatku s ulicí Ježnickou, v němž šlo o výměnu stávajícího kanalizačního potrubí za nové s větším průměrem. Práce za 7,2 miliony korun realizovala v loňském roce společnost Krnovské vodovody a kanalizace. Zbývající tři úseky, od revizní šachty v křižovatce se Švermovou ulicí po bývalé sanatorium, budou stát 54 milionů korun. Město na jejich vybudování získalo dotaci od Státního fondu životního prostředí ve výši 28,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…