Kroměříž: Cestovatelské přednášky lákají do Afriky, do Černobylu, na Bali i po evropských raritách

19.08.2020 10:11

Čtyři podzimní měsíce mohou Kroměřížané strávit díky Domu kultury na cestách.

Kroměříž: Cestovatelské přednášky lákají do Afriky, do Černobylu, na Bali i po evropských raritách
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Se stále oblíbenějším cyklem cestovatelských besed a především s jeho hlavními protagonisty je možné zamířit na ostrovy Bali a Siberut, navštívit 77 neuvěřitelných míst v Evropě, podívat se do Černobylu a prozkoumat různé africké země. Některé přednášky byly přesunuty kvůli hrozbě koronaviru z jara, část cyklu je připravená speciálně na podzimní měsíce,“ uvedl ředitel Domu kultury Pavel Sedláček. Až na poslední přednášku Jiřího Kolbaby, ta se uskuteční v divadelním sále Domu kultury, se budou všechny odehrávat v kině Nadsklepí.

Cestovatelský cyklus odstartuje 7. září přednáška Tomáše Kubeše, který přijede s atraktivním povídáním na téma Černobyl - spící peklo, jež popisuje jadernou katastrofu, s níž se lidstvo bude potýkat ještě dalších 22 tisíc let.
V pondělí 21. září dorazí do Kroměříže již poněkolikáté Pavla Bičíková, tentokrát s přednáškou S batohem napříč Marokem, a prostřednictvím povídání, fotografií a videí seznámí návštěvníky s exotickou severoafrickou destinací plnou vůní a barev.
Na 13. října je připravená přednáška Dobroběžník v Africe, v níž cestovatel Marek Jelínek představí svou cestu z Kapského města do Ugandy a pokusí se zjistit, co si Afričané myslí a o nás a co my si myslíme o Africe…
Čtvrtek 29. října bude patřit Josefu Formánkovi a jeho přednášce Siberut – ostrov duchů, která představí zajímavosti a záhady ostrova v Indickém oceánu západně od Sumatry, a následně i krátkému filmu o tomto zajímavém a záhadném koutu světa. Josef Formánek je zakladatelem magazínu Koktejl, účastníkem projektu České televize Parta maraton a autorem literární předlohy a scénáře filmu Úsměvy smutných mužů.
Hana Machalová pozve 25. listopadu zájemce na 77 neuvěřitelných míst Evropy a případným novým začínajícím cestovatelům dá zajímavé a praktické rady.
Cyklus přednášek zakončí 15. prosince Jiří Kolbaba, který přijede se svou oblíbenou cestovatelskou přednáškou Ostrov Bali - Můj druhý domov.

„Přednášky Tomáše Kubeše, Pavly Bičíkové a Josefa Formánka jsou na uvedené termíny přesunuty z jara a již tehdy zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti,“ doplnil Radek Neuman z kina Nadsklepí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.