Kroměříž: Kampaň Do rachoty kolem KM podpoří cyklistiku a zdravý životní styl

20.02.2019 21:10

Podporu cyklistiky, zdravého životního stylu a omezení zbytečných jízd individuální automobilovou dopravou má za cíl kampaň Do rachoty kolem KM. Je určená všem obyvatelům města i lidem z okolí, kteří do Kroměříže dojíždějí za prací.

Kroměříž: Kampaň Do rachoty kolem KM podpoří cyklistiku a zdravý životní styl
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Chceme podpořit lidi, kteří při cestě do zaměstnání nechají auto v garáži a vyrazí do práce raději na jízdním kole. Udělají tak něco pro sebe i pro životní prostředí v našem městě,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Registrace probíhá do 15. března na internetových stránkách ZDE. Soutěžící za 120 korun obdrží v Turistickém informačním centru startovací balíček s tričkem. Samotná soutěž se uskuteční od 1. do 31. května.

„Jednotlivci budou moci soutěžit ve třech kategoriích zároveň, které budou zaměřeny na ujetou vzdálenost, pravidelnost a na fotografování. V poslední kategorii mohou zabojovat i týmoví hráči, kterým se budou započítávat cesty na osobu,“ popsala Dagmar Velísková, koordinátorka projektu Zdravé město Kroměříž, který soutěž se spolkem Kolem KM pořádá.

Vyhodnocení a předání cen se uskuteční v červnu. Více informací je na zmíněném webu ZDE.

Akce se letos uskuteční potřetí. V premiérovém ročníku účastníci najeli 24.301 kilometr. Loni to bylo dokonce 24.728 kilometrů, což odpovídá zpátečnímu výletu vzdušnou čarou z Kroměříže až k severnímu pobřeží Austrálie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…