Kroměříž: Knihovna opravuje konferenční sál a hudební oddělení

19.06.2020 13:13

V Knihovně Kroměřížska probíhá rekonstrukce hudebního oddělení a konferenčního sálu. „Stavební práce a následné vybavení novými podlahovými krytinami a nábytkem v části knihovny přispěje ke zlepšení podmínek pro návštěvníky nebo případné pronajímatele prostor i pro samotné zaměstnance,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Kroměříž: Knihovna opravuje konferenční sál a hudební oddělení
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

V přízemí knihovny byly instalovány nové prosklené plastové dveře do hudebního oddělení a do oddělení pro dospělé čtenáře. „Přispějí jednak k prosvětlení vstupního prostoru knihovny, ale zajistí i lepší přehled příchozích,“ řekla ředitelka Knihovny Kroměřížska Šárka Kašpárková.

Hudební oddělení prochází kompletní přestavbou. Souvisí to se změnou způsobu vypůjčování nosičů. Lidé si budou moct sami vybírat a výpůjčky evidovat pomocí čipů, tudíž bylo třeba tyto prostory vybavit nábytkem na míru, včetně nabídkových polic pro CD a DVD a panelů pro čtecí zařízení na čipy. V místnostech hudebního oddělení se pokládá nová podlaha.

Nová podlaha je také v konferenčním sále. Nově do něj byla zavedena voda a odpad, aby bylo možné instalovat pult na přípravu občerstvení nebo umytí nádobí pro případy pořádání konferencí, školení, přednášek. „Nově můžeme prostory knihovny pronajímat i cizím komerčním subjektům, proto by podmínky v konferenčním sále i celém objektu knihovny měly odpovídat běžným standardům,“ doplnila Kašpárková.

Stavební práce v Knihovně Kroměřížska provádí kroměřížská firma SNU, s. r. o., nábytek na míru vyrobí společnost Nábytek Kubíček Kroměříž. Rekonstrukce přijde na zhruba 750 tisíc korun, knihovna tuto částku uhradí ze svého rozpočtu. Hotovo by mělo být nejpozději do poloviny prázdnin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…