Kroměříž: Květinová výstava okouzlí všechny vaše smysly

03.08.2017 16:47

Na kroměřížském výstavišti proběhne od 10. do 13. srpna již 41. ročník celostátní prodejní výstavy Floria Léto 2017. Návštěvníci se mohou těšit na impozantní expozici ze stovek odrůd řezaných květin, tentokrát na téma „Zahrada smyslů“. Příchozí potěší nejen svůj zrak a čich, ale budou mít i ojedinělou možnost ochutnat desítky jedlých květin nebo se projít po speciální haptické – hmatové stezce.

Kroměříž: Květinová výstava okouzlí všechny vaše smysly
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Hlavní myšlenkou letošní výstavy je očarování všech lidských smyslů. Návštěvníci mohou ochutnat koktejly nebo části rostlin z nejrůznějších květin, například aksamitníku, denivky či bohyšky. Budou mít také možnost projít se po haptické stezce se zavázanýma očima. Zde vyzkouší chůzi po nejrůznějších materiálech, jako třeba po kamíncích, květinách či mechu. Sluch návštěvníků potěší líbivé tóny romantického klavíru,“ uvedl ředitel Výstaviště Floria Kroměříž Vojtěch Zahradník.

Kromě řezaných květin se mohou návštěvníci těšit na prodejní výstavu kaktusů, expozici sukulentů a balkonových rostlin, či výstavu drobného zvířectva a okrasného ptactva. Zejména mužskou část návštěvníků zaujme výstava moderní i historické zemědělské techniky. Pro dětské návštěvníky bude otevřen Dětský svět, v jehož venkovních i vnitřních prostorech naleznou desítky různých atrakcí. Návštěvníci si během celé výstavy samozřejmě mohou pořídit nejrůznější potřeby pro dům i zahradu.

Květinová výstava se i letos rozšíří mimo areál výstaviště, kdy přední zahradničtí aranžéři vyzdobí kroměřížský kostel svatého Jana Křtitele a barokní kapli Bolestné Panny Marie u sv. Mořice. Ke kostelům budou návštěvníci přepraveni minibusem přímo od areálu výstaviště.

Po celou dobu výstavy je pro návštěvníky připraven bohatý doprovodný program, vystoupí například Jakub Smolík, Mistříňanka, Stanely´s Dixie Street Band a mnoho dalších. Otevřeny budou obě restaurace a mnoho občerstvovacích stánků s frgály, palačinkami nebo domácími limonádami.

Chybět nebude ani soutěž pro všechny amatérské gurmány. Návštěvníci se mohou přihlásit do soutěže o nejlepší vdolek. Upečené vdolky stačí přinést poslední den výstavy 13. srpna do 12 hodin přímo na kroměřížské výstaviště. Tři nejlepší pekaři budou odměněni poukázkami na nákup.

Partnerem letní výstavy se opět staly České dráhy. Návštěvníci výstavy dostanou k základní zakoupené vstupence druhou zdarma, pokud předloží platnou jízdenku Českých drah do stanice Hulín nebo Kroměříž. Od vlakového nádraží přepraví návštěvníky na výstaviště připravený minibus.

Bližší informace naleznete na webových stránkách výstaviště ZDE.

Výstava Floria LÉTO 2017

Kdy:
10. – 13. srpna 2017
otevírací doba 9:00 – 17:00

Kde:
Výstaviště Floria Kroměříž
(K Výstavišti 4069/8, 767 01 Kroměříž)

Ceny vstupného:
dospělí 90 Kč
děti do 10 let zdarma
děti nad 10 let 70 Kč
senioři, členové zahrádkářského svazu a předem ohlášené zájezdy 70 Kč
rodinné vstupné (2 rodiče + 2 děti) 200 Kč

Výstaviště Floria Kroměříž navštíví každý rok přes 150 tisíc návštěvníků. Areál o velikosti čtyř hektarů obsahuje dvě výstavní haly, jeden hektar zastřešených pavilonů, šest jedinečných tematických zahrad a unikátní Dětský a sportovní svět, který nabízí desítky atrakcí pro děti i dospělé. Kolem výstaviště je parkoviště pro dva tisíce vozů.

Na výstavišti probíhají během celého roku koncerty, výstavy, veletrhy, svatby a jiné kulturní akce. Základní linii výstav tvoří zahradnické výstavy Floria Jaro, Floria Léto a Floria Podzim, které mají tradici již více než 40 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…