Kroměříž: Lesoparkem Barbořina provede nejmenší nová naučná stezka

24.07.2021 15:20

Kroměřížská radnice zná firmu, která instaluje v lesoparku Barbořina novou naučnou stezku. Radní vybrali společnost RAUERHOLZ ze Štěpánova na Olomoucku, která nabídla cenu zhruba 550 tisíc korun.

Kroměříž: Lesoparkem Barbořina provede nejmenší nová naučná stezka
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Chceme lokalitu upravit tak, aby zde lidé mohli trávit čas v přírodě a zároveň zde také přírodu poznávali a učili se jí porozumět,“ uvedl místostarosta Vít Peštuka. Všechny prvky by měly být instalovány do konce listopadu.

Vrchol Barbořina nabízí pohledy na Hanou, Hostýnské vrchy a především na samotné město Kroměříž, které k němu těsně přiléhá. I díky plánovaným úpravám si zde na své přijdou rodiče s dětmi i senioři. V lesoparku se do budoucna počítá s vycházkovými a běžeckými trasami, ale také s trasou pro cyklisty. V první etapě však bude realizována Naučná stezka veverky Čiperky.

„Stezka dlouhá jeden kilometr seznámí návštěvníky s tím, kdo v lese žije, čím se živí, co v lese najdeme, ale také s tím, co do lesa nepatří. Stezka je určena především pro menší děti, které se na ní nejen něco dozví, ale zároveň si budou moci také hodně věcí vyzkoušet,“ popsala vedoucí radničního odboru regionálního rozvoje Simona Prečanová.

Krroměříž

Trasu bude tvořit devět stanovišť, které doplní úvodní odpočinkové místo, altán s lavičkou. Poblíž bude umístěna i workout zóna, kterou využijí děti i dospělí, kteří si chodí na Barbořinu zasportovat. Součástí projektu je i nová stezka bosou nohou.

Druhá etapa plánovaná na příští rok by měla zahrnovat pozorovatelnu okolí, kamenné ohniště, posed v korunách stromů a také fotokoutek.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…