Kroměříž: Město chce miniokružní křižovatku ulic Havlíčkova a Albertova

28.12.2017 10:49

Frekventovaná křižovatka ulic Havlíčkova a Albertova v Kroměříži se změní na minikruhový objezd.

Kroměříž: Město chce miniokružní křižovatku ulic Havlíčkova a Albertova
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Tato varianta se nám zdála nejvhodnější,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. Místo není zcela přehledné a stávají se tu poměrně často dopravní nehody. Křižovatkou denně projede řada automobilů, lidé tudy jezdí zejména do nemocnice a do psychiatrické nemocnice.

Záměr změnit křižovatku na minikruhovou schválila rada. Odbor rozvoje města nyní zadá vypracování projektové dokumentace. „Minikruhový objezd bude spočívat v tom, že ostrůvek uprostřed bude menší, než je obvyklé. Je to kvůli průjezdu nákladních automobilů. Doprava v místě se zklidní. Auto, ať už pojede z jakékoliv strany, bude mít jen jednu možnost k odbočení,“ dodal Němec.

Minikruhový objezd se na křižovatku vejde, nic nebude potřeba bourat. Podle starosty ponese náklady na přebudování křižovatky město. O příspěvku ale bude jednat se Zlínským krajem, jemuž patří silnice v Havlíčkově ulici a který je zřizovatelem nemocnice v Kroměříži.

Kromě Havlíčkovy a Albertovy ulice se v místě kříží také úzká silnice vedoucí mezi areálem psychiatrické nemocnice a Květnou zahradou, ve které často parkují návštěvníci nemocnice, psychiatrické nemocnice i zmíněné zahrady, památky UNESCO. Havlíčkova ulice propojuje obě nemocnice s centrem města, Albertova zase se sídlišti Zachar a Slovan.

Město již dříve pořídilo studii, která měla navrhnout řešení složité dopravní situace na křižovatce, v níž je v dopravní špičce odbočení z vedlejších silnic na hlavní Havlíčkovu velmi obtížné. Varianta s plnohodnotným kruhovým objezdem se ukázala kvůli prostorovým podmínkám jako nereálná, radnice zvažovala také to, že by provoz na křižovatce řídily semafory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…